Dyson V11 Absolute draadloze stofzuiger gebruikt ai om schoon te maken

21 maart 2019 2 Minuten 0 Reacties
Dyson V11 Absolute

Dyson heeft vandaag een nieuwe, draadloze stofzuiger aangekondigd, in de vorm van de Dyson V11 Absolute. Dit model maakt gebruik van artificial intelligence om te bepalen wanneer je meer zuigkracht nodig hebt bij het schoonmaken van je huis.

Dyson V11 Absolute

Ten opzichte van zijn voorganger, de Dyson V10, biedt het nieuwe model verbeterde prestaties en een aantal nieuwe functies. Zo is de draadloze stofzuiger iets krachtiger en moet de accu langer meegaan. Volgens de fabrikant is het nieuwe model 20 procent krachtiger dan de V10, ondanks het feit dat dezelfde elektromotor gebruikt wordt. Daarbij is het stofreservoir 40 procent groter waardoor je minder vaak hoeft te stoppen.

Een nieuwe functies van de V11 Absolute is de ‘dynamische ladingssensor’ (DLS) die op basis van de weerstand van de schoonmaakborstels ‘ziet’ of de stofzuiger op een gladde grond (laminaat bijvoorbeeld) of op tapijt wordt gebruikt. Aan de hand van deze informatie wordt de zuigkracht verminderd of verhoogd, wat ervoor zorgt dat de accuduur geoptimaliseerd wordt. De 91Wh accu moet volgens Dyson ongeveer een uur meegaan wanneer de zuigkracht constant is en de eco-modus gebruikt wordt. De daadwerkelijke accuduur zal voor de gemiddelde gebruiker dus iets lager liggen. Een speciale boost-stand maakt het mogelijk met maximaal vermogen (600 Watt) te zuigen, wat er echter wel voor zorgt dat je de draadloze stofzuiger maar 5 tot 10 minuten kunt gebruiken.

Op de Torque vloerzuigmond zitten stugge nylon borstelharen die diep in het tapijt kunnen doordringen om hardnekkig vuil te verwijderen en antistatische koolstofvezelharen die stof van harde vloeren en kieren opvangen. Een geïntegreerde digitale motor draait de borstel tot 60 keer per seconde rond.

Nieuw bij de V11 Absolute is ook een klein display dat zich achterop de motorunit bevindt. Op dit scherm zie je onder meer welke zuigmodus momenteel ingeschakeld is. Het lcd-scherm herinnert de gebruiker er ook aan wanneer filters moeten worden gereinigd om een optimaal resultaat te behouden. Verder wordt er een melding afgegeven bij verstoppingen, inclusief informatie over hoe deze kunnen worden verholpen. Het scherm kan de gebruiker dankzij de magneetsensors die zijn ingebouwd in het filter laten weten wanneer een bepaald onderdeel van de machine niet goed is aangesloten. Tot slot heeft Dyson het filtersysteem verbeterd waardoor nu 99,97 procent van de kleinste deeltjes opgevangen moet worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Dyson V11 Absolute moet binnenkort op de Nederlandse en Belgische markt verschijnen in 3 varianten; de Dyson V11 Absolute, V11 Animal + en V11 Absolute Pro. De stofzuigers hebben een prijs vanaf 599 euro.

Reacties (0)