Dyson presenteert de Dyson Lightcycle-taaklamp

31 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
dyson-lightcycle-1

Dyson heeft een speciale lamp aangekondigd, met intelligente en lokale daglichtmonitoring, genaamd de Dyson Lightcycle-taaklamp. Het apparaat kan de precieze hoeveelheid licht presenteren die op dat moment van de dag nodig is.

Dit is de Dyson Lightcycle-taaklamp

Dyson heeft een lamp ontwikkeld die het juiste type licht voor het tijdstip van de dag biedt. De Lightcycle past de kleurtemperatuur en helderheid voortdurend aan op het daglicht en biedt automatisch het juiste licht voor het juiste tijdstip van de dag, afhankelijk van de tijd van het jaar en de locatie. Deze gegevens worden elke zestig seconden van je smartphone naar de lamp gestuurd, die drie warme en drie koele led-lampen heeft. Die lampen werken samen om daglichtkleurtemperaturen te simuleren (tussen de 2.700 tot 6.500 Kelvin).

De Dyson Lightcycle zorgt voor krachtig licht met meer dan 1.000 lux-helderheid, gecombineerd met verblindingsbescherming en een lage optische flikkering (minder dan één procent). Lux is een eenheid van verlichtingssterkte. Deze helderheid is hoger dan het aanbevolen niveau om in te studeren, bijvoorbeeld. Om niet meerdere schaduwen te veroorzaken is er een zevenhoekige reflector opgedeeld in verschillende vlakken. Dit verdeelt het licht gelijkmatig waardoor een enkele lichtbron gecreëerd wordt met slechts één schaduw.

De kwaliteit van een led-lamp kan meteen afnemen vanaf het moment dat je hem aanzet. Dat komt door de hitte. Lampen die niet koel gehouden worden, kunnen snel vervangen en verkleuren. De Dyson Lightcycle heeft binnenin heatcycle-technologie: binnenin verdampt een druppel water, waarbij de warmte langs de pijp wordt afgevoerd terwijl deze condenseert, voordat deze terugkeert naar de led’s door capillaire werking (een natuurlijk verschijnsel waarbij water stijgt, tegen de werking van de zwaartekracht in).

Bediening via de Dyson-applicatie

Via de app van Dyson is het mogelijk de lamp in te stellen. Ook kun je hier je leeftijd invoeren, wat effect kan hebben op de lichtkwaliteit.  Zo heeft een 65-jarige bijvoorbeeld tot vier keer meer licht nodig dan een 20-jarige. De app heeft verschillende functies voor verschillende bezigheden: studeren, ontspannen, precisie, boost, wake-up, slaapstand en afwezig. Het heeft ook handmatige bediening met slide-touch om het licht te dimmen en kleur en temperatuur te selecteren waarbij uit de persoonlijke lichtvoorkeuren gekozen kan worden.

Het is mogelijk om namen voor maximaal twintig verschillende lichtinstellingen voor te programmeren en toe te wijzen, afhankelijk van uw taak of stemming. De Dyson Lightcycle is vanaf 1 april beschikbaar in de Benelux. Er is een bureau- en vloervariant in de kleuren zwart of zilver voor een prijs van 499 euro en 699 euro.

Reacties (0)