Duizenden inloggegevens Ring-gebruikers gelekt

20 december 2019 1 Minuut 0 Reacties
Ring-deurbel-review-1

Het ziet ernaar uit dat de inloggegevens van meer dan vijfduizend RIng-gebruikers gelekt zijn, laten twee verschillende bronnen weten. Reden genoeg om nogmaals de dubbele authentificatie te overwegen, zodat je voorkomt dat iemand zomaar je account binnendringt.

Inloggegevens Ring-gebruikers gelekt

De website Buzzfeed schrijft dat de inloggegevens van 3672 gelekt zijn. Het gaat om e-mailadressen, tijdzones, wachtwoorden en namen voor specifieke camera’s. Ook de website Techcrunch laat weten dat er nog eens 1562 gebruikersgegevens op straat liggen, met dezelfde informatie. Het is niet duidelijk over beide gelekte groepen overlappen met elkaar, maar Techcrunch laat wel weten dat de data op het eerste gezicht overeen lijkt te komen met wat Buzzfeed eerder al publiceerde. Mogelijk gaat het dus om ongeveer drieduizend gebruikers.

Als iemand toegang heeft tot je Ring-account, dan heeft diegene mogelijk toegang tot je beelden (ook je live feed, als je die ingeschakeld hebt), je adres, telefoonnummer en betaalinformatie. Reden genoeg om de dubbele authentificatie nou eens in te stellen. Als je de Ring-app al een tijdje niet geopend hebt, dan krijg je een prompt in beeld die wijst op de functie. Als je dan meteen de stappen in beeld opvolgt, zal de app je helpen bij het instellen. En anders kun je de functie handmatig activeren door naar je privacyinstellingen te gaan.

Ring heeft getroffen gebruikers al op de hoogte gebracht en heeft hun wachtwoord automatisch gereset. Echter, tegenover Buzzfeed en Techcrunch laten sommige gebruikers weten geen bericht te hebben ontvangen van het bedrijf over het datalek.

Reacties (0)