Deze video laat zien hoe een smart product soms heel onvriendelijk in gebruik is

21 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
GE video

GE heeft een video online gezet waarin getoond wordt hoe je een slimme lamp van het bedrijf kunt resetten, en die video is tenenkrommend.

Onze huizen beginnen er vol mee te raken; connected of slimme producten. Het gebruik van deze producten wanneer ze werken staat vaak voorop. Eenvoudig, snelle installatie en automatisering. Maar, als het fout gaat en producten even niet meer werken moet je op zoek naar een oplossing, en juist dat blijkt vaak een proces dat niet echt gebruiksvriendelijk is.

Neem de slimme lampen van het Amerikaanse GE als voorbeeld. Het bedrijf heeft namelijk een video online gezet waarin getoond wordt hoe je een slimme lamp van het bedrijf kunt resetten. En die video is eigenlijk zowel tenenkrommend als hilarisch, want het laat perfect zien hoe de smarthome-markt nog in de kinderschoenen staat en hoe lastig het kan zijn om een connected product te ‘troubleshooten’ als er wat mis is.

Simpel gezegd komt een reset van een GE-lamp dus op het volgende neer;

 1. Turn on for 8 seconds
 2. Turn off for 2 seconds
 3. Turn on for 8 seconds
 4. Turn off for 2 seconds
 5. Turn on for 8 seconds
 6. Turn off for 2 seconds
 7. Turn on for 8 seconds
 8. Turn off for 2 seconds
 9. Turn on for 8 seconds
 10. Turn off for 2 seconds
 11. Turn on

Als de lamp vervolgens driemaal knippert dan is het gelukt. Zo niet, dan heb je ergens een seconde te lang gewacht… GE raadt dan ook aan dat je telt met “one Mississippi, two Mississippi, three Miss…”.

Het is natuurlijk lastig en nieuw terrein aangezien deze slimme apparaten geen display hebben om je iets te laten zien of doen, maar er zou toch een eenvoudigere manier moeten zijn om een lamp te resetten.

Reacties (0)