Deze kleine robots van Sharp kunnen je helpen in je smarthome

20 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
sharp-robot

Sharp heeft drie nieuwe robots voor in een smarthome aangekondigd. De robots kunnen verschillende dingen doen, maar je zult ze voornamelijk gaan gebruiken voor het aansturen van andere slimme producten in huis.

Slimme robots van Sharp

We hebben er al eens eerder over geschreven op Smarthome Magazine: robots voor in je smarthome. In de komende maanden verwachten we dat er meer nieuws omtrent deze producten naar buiten zal komen. Sharp heeft in elk geval drie nieuwe slimme robots aangekondigd die kunnen helpen in en rondom het huis. Er komen wifi-, lte- en zittende varianten aan; die laatste zal dus minder mobiel zijn en worden gericht op kinderen. De robots kunnen trucjes doen, dansen en smarthomeproducten aansturen.

De robots worden geleverd met een aantal applicaties. Sharp laat weten dat er in de toekomst dertig tot 46 apps beschikbaar zullen zijn. Verder kunnen de apparaten dienstdoen als beveiligingscamera, waardoor je in huis kunt meekijken door de ogen van je robot. Maar daar dien je wel een maandabonnement voor af te sluiten. De Japanse fabrikant noemt de productgroep RoBoHon en wil die ook gaan inzetten bij musea, showrooms en andere bedrijven, waar de robots kunnen helpen met de klantenservice, bijvoorbeeld.

De robot die alleen kan zitten (en dus niet kan lopen) kost omgerekend 628 euro. De prijs van het lte-model loopt op tot 1.433 euro. Een maandabonnement kost 7,80 euro. Alle prijzen zijn exclusief btw. De robots zullen vanaf 27 februari in Japan te koop zijn. Over een Europese releasedatum is op moment van schrijven nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)