Devolo WiFi Repeater+ ac met mesh-wifi aangekondigd

17 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
devolo-wifi-repeater-ac-1

De nieuwe Devolo WiFi Repeater+ ac beschikt over mesh-wifi, een transmissiesnelheid van maximaal 1200 Mbps en beam forming.

Devolo WiFi Repeater+ ac aangekondigd

De nieuwe Devolo WiFi Repeater+ ac is geschikt voor het versterken van zwakke wifi in kamers op dezelfde verdieping. De betaalbare instapoplossing voor thuisnetwerken maakt via crossband repeating gebruik van zowel de 2,4GHz- als de 5GHz-frequentieband. Omdat de dualband wifi-repeater compatibel is met wifi-standaarden 2 tot en met 5 (b, g, n, ac), verbindt hij alle netwerkapparaten met het internet. De twee geïntegreerde ethernet-verbindingen maken het ook mogelijk om gameconsoles, pc’s of streaming boxes via kabel aan te sluiten. En met het geïntegreerde stopcontact gaat er geen stopcontact in huis verloren.

Dankzij wps (wifi protected setup) is het eenvoudig de Devolo WiFi Repeater+ ac te installeren: wanneer de repeater in het stopcontact zit, neemt hij met een druk op de knop de data van de router over. Bovendien maakt hij verbinding met het bestaande thuisnetwerk zonder de invoer van uitgebreide toegangsdata. Mocht je hulp nodig hebben, dan kun je terecht in de Devolo Home Network-app. Zo nodig helpt de app bij het vinden van de beste locatie voor de Repeater. De Repeater is compatibel met alle routers en toegangspunten. Ook is hij geschikt om het wifinetwerk uit te breiden met een Powerline-backbone. Dit is mogelijk omdat de Repeater gebruikmaakt van hetzelfde devolo-besturingssysteem als de producten uit de devolo Magic-serie en is geïntegreerd in het bestaande netwerk.

Als onderdeel van een Devolo-thuisnetwerk maakt de Devolo WiFi Repeater+ ac gebruik van moderne meshfuncties. Dankzij fast roaming zijn smartphones, tablets en andere apparaten altijd verbonden met de beste wifi-hotspot (client steering). Dit is met name belangrijk als wifigebruikers zich met hun netwerkapparaat door het huis verplaatsen.

Voor nog meer transmissiekracht en een nog betere wifi-performance gebruikt de repeater beam forming-technologie om de positie van zijn clients te vinden via zijn antennes. Dankzij de airtime-fairness-functie krijgen snelle wifi-apparaten automatisch voorrang en worden ze niet langer vertraagd door oudere, langzame netwerkapparaten die anders de datacommunicatie zouden blokkeren. Slimme band steering op de achtergrond zorgt voor een probleemloze verbinding door automatisch te wisselen tussen de 2,4GHz- en 5GHz-frequentieband.

De Devolo WiFi Repeater+ ac is geoptimaliseerd om grote hoeveelheden datastromen te ondersteunen. In veel huizen vraagt namelijk meer dan één apparaat om een snelle verbinding. Mu-mimo-technologie biedt hier uitkomst. De technologie stelt de nieuwe Devolo in staat met meerdere clients tegelijk te communiceren. Dat betekent een snelle, stabiele en bovenal veilige internetverbinding voor iedereen. De verbindingen worden te allen tijde goed beschermd met behulp van de moderne beveiligingsstandaarden wpa2 en wpa3.

Prijs en beschikbaarheid

De Devolo WiFi Repeater+ ac is nu verkrijgbaar in de winkel en online voor een adviesprijs van 69,90 euro. Devolo biedt drie jaar garantie op zijn producten.

Reacties (0)