De nieuwe Echo Dot-speaker lijkt een beetje op de Google Home Mini

21 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-echo-dot-2018

Tijdens de najaarspresentatie van Amazon heeft het bedrijf ook een nieuwe versie van de Amazon Echo Dot aangekondigd. Het apparaat is voorzien van een stoffen buitenlaag, waardoor die lijkt op de Google Home Mini en ook beter binnen het nieuwe Echo-assortiment past.

Dit is de nieuwe Echo Dot

Amazon heeft een update voor de Echo Dot aangekondigd, de kleine Amazon Echo-speaker met Amazon Alexa aan boord. Op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd te zijn: de speaker ziet er grotendeels hetzelfde uit, maar beschikt nu over een stoffen buitenlaag. Daardoor lijkt die op de Google Home Mini, terwijl die ook beter bij de nieuwe Amazon Echo Plus en nieuwe Amazon Echo Show past. In plaats van zeven microfoons beschikt dit nieuwe model over vier microfoons — dus het is nog even afwachten hoe dit werkt.

Amazon belooft dat de geluidskwaliteit op de Echo Dot is verbeterd. Daarnaast moet de Dot tot zeventig procent luider klinken dan zijn voorganger. Ondanks het gebrek aan echt goede geluidskwaliteit op het originele model, was dit wel een populaire slimme speaker. Dat komt vooral doordat de prijs laag kan worden gehouden dan de andere Echo-modellen, met prijzen van boven de honderd en tweehonderd dollar. Ook de nieuwe Dot krijgt dezelfde lage prijs van het originele model, namelijk 49,99 dollar.

Reacties (0)