De Google Assistant werkt nu met ongeveer 5.000 verschillende apparaten

03 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
GoogleHomeAssistent

Dat de Google Assistant steeds handiger wordt voor in huis, is geen geheim. Maar ondertussen ondersteunt de stemassistent wel zo'n vijfduizend verschillende apparaten in een smarthome, waardoor je hem ongetwijfeld al eens hebt gebruikt of nog gaat gebruiken.

Google Assistant kan breed worden ingezet

De Google Assistant kan, vooral in de Verenigde Staten, voor een hoop dingen worden ingezet. Google maakt bekend dat de stemassistent daar al voor ruim vijfduizend verschillende apparaten gebruikt kan worden. Die apparaten vallen in drie categorieën: entertainment, beveiliging en bediening. Zo werkt de persoonlijke assistent met verschillende settopboxen en slimme afstandsbediening, zoals de Logitech Harmony, en kun je dus dingen vragen als “ga naar deze zender” of zet het geluid wat harder”. Puur voor het gemak, dus.

Onder het kopje beveiliging kun je denken aan de Nest Hello-deurbel, bijvoorbeeld. Wanneer iemand aanbelt, dan krijg je een feed op je smartphone te zien zodat je kunt zien wie precies aanbelt. Voor nu is deze functie er alleen voor deze deurbel, maar in de toekomst kunnen meerdere deurbellen dit. Verder laat Google weten dat er volop gewerkt blijft worden aan nieuwe samenwerkingen. Mogelijk komt er later deze maand meer nieuws over naar buiten, aangezien Google I/O voor de deur staat. Dan brengt Google veel nieuws naar buiten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)