IP-camera’s kwetsbaar voor hackers
D-Link moet zich verantwoorden voor een federale rechter. De FTC heeft D-Link eerder gewaarschuwd dat er stappen ondernomen moesten worden om de apparaten beter te beveiligen. Dat is in de ogen van de commissie dus onvoldoende gebeurd. Hierdoor zijn thuisnetwerken met D-Link apparatuur kwetsbaar voor hackers.
Ongeautoriseerde toegang
De klacht luidt dat D-Link ‘verzuimde om redelijke stappen te nemen om hun routers en IP-camera’s te beveiligen tegen voorzienbare risico’s door ongeautoriseerde toegang.’ D-Link wordt ook beschuldigd van het geheim houden van eigen procedures om apparaten te beveiligen.
Privégegevens op straat
De FTC meldt in de aanklacht dat D-Link duizenden klanten heeft blootgesteld aan het risico dat hun privégegevens op straat komen te liggen. Die gegevens zijn slecht beveiligd en kwetsbaar zijn voor een aanval door hackers.
Eerdere aanklachten
De FTC heeft al eerder bedrijven in de beklaagdenbank gezet. Drie jaar geleden overkwam dat TrendNet, . Dat is eveneens een bedrijf dat de veiligheid van zijn IP-camera’s volgens de commissie niet op orde had. Bijna een jaar geleden moest Asus een boete betalen. Dit bedrijf leverde onvoldoende beveiligde internet routers. “De consequenties voor consumenten kunnen zijn dat apparatuur gecompromitteerd raakt, en dat gevoelige persoonlijke informatie wordt tentoongespreid”, aldus Jessica Rich, de directeur van het bureau voor consumentenveiligheid van de FTC.
Internet of Things-aanval
Afgelopen jaar lanceerden hackers een grote internetaanval op grote Amerikaanse websites. Daarbij werd massaal gebruikgemaakt van smart home apparaten (zogeheten Internet of Things-apparaten) die onbeveiligd op internet waren aangesloten. Die werden op afstand zonder medeweten van de eigenaar bijgeschakeld om de sites plat te leggen. De FTC is de Amerikaanse instantie die dit soort aanvallen moet voorkomen door controles vooraf.
Reacties (0)