Cortana-topman Javier Soltero vertrekt mogelijk bij Microsoft

07 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
cortana-halo

Verschillende bronnen melden dat Cortana-topman Javier Soltero gaat vertrekken bij Microsoft tegen het einde van het jaar. Mocht dit waar zijn, dan gaat er dus mogelijk wat veranderen in het team dat nu verantwoordelijk is voor de stemassistent.

Cortana-topman vertrekt bij Microsoft – gerucht

Verschillende bronnen melden tegenover de redactie van ZDNet dat Cortana-topman Javier Soltero tegen het einde van het jaar zal gaan vertrekken bij Microsoft. Soltero kwam in 2014 binnen bij het bedrijf uit Redmond, toen Microsoft de e-maildienst Accompli overnam. Zoals het er nu naar uitziet wil Soltero zich wederom gaan concentreren op het ondernemen. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de kwestie, waardoor we dit nieuws voorlopig moeten scharen onder het kopje ‘geruchten’. Mogelijk volgt een reactie op een later moment.

Mocht dit nieuws kloppen, dan gaat het ongetwijfeld effect hebben op de manier waarop stemassistent Cortana momenteel wordt gemanaged. Eerder liet Microsoft al weten dat de stemassistent sinds oktober is ondergebracht bij de Experiences- en Devices-groep binnen het bedrijf, waardoor Soltero’s baan als leidinggevende van het AI- en Research-team mogelijk al op de tocht stond. Bovendien is Cortana al flink veranderd sinds de introductie en werkt de persoonlijke assistent nu bijvoorbeeld heel goed samen met Amazon Alexa.

Reacties (0)