Colosseo Sofa: slimme sofa van LG en Natuzzi weet wie er op zit

16 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
Colosseo sofa

LG werkt samen met het Italiaanse meubelmerk Natuzzi aan een slimme bank. De 'Colosseo Sofa', zoals het slimme meubelstuk daadwerkelijk heet, moet samen kunnen werken met andere slimme apparatuur in de kamer.

De Colosseo Sofa zal straks moeten herkennen wie er op plaats zal nemen. Hoe dat precies in zijn werking gaat is nog onduidelijk, maar aangezien Google Assistant wordt ondersteund zal het iets te maken hebben met Voice Match in combinatie met andere slimme apparaten in het huis. LG maakt verschillende Smart-apparatuur onder de naam ‘Smart Living Concept’. LG ondersteunt hierbij volop de Google Assistant, alhoewel sommige Smart TV’s van LG inmiddels ook Alexa ondersteunen.

Vijf verschillende scenario’s in te stellen op de Colosseo Sofa

De slimme sofa is in te stellen in vijf verschillende scenario’s, namelijk lezen, relaxen, tv kijken, muziek luisteren en pauze. De leuning en de kussens van de sofa zullen hierbij van positie veranderen, zodat je bijvoorbeeld rechtop kunt zitten of onderuitgezakt kunt relaxen.

Een prijs is op dit moment nog niet bekend. Natuzzi heeft al eerder sofa’s en bankstellen op de markt gebracht met slimme functies, zoals touchscreens en bluetooth-speakers en de prijs hiervan ligt boven de 4000 pond. Verwacht dus in ieder geval dat je de Colosseo Sofa niet voor een prikkie kunt aanschaffen.

Reacties (0)