Bosch laat gecombineerde beveiligingscamera’s en rookmelders zien

31 augustus 2016 2 Minuten 0 Reacties
Bosch Twin Guard

Bosch heeft op IFA 2016 nieuwe rookmelders en beveiligingscamera's laten zien die passen in het smart home-systeem Home Connect. Ook is er een combinatie van rookmelder, camera en luchtkwaliteitssensor.

Twin Guard

Deze Twin Guard-rookmelder is voorzien van nieuwe functies om loos alarm te voorkomen. Daartoe is de rooksensor uitgerust met de zogeheten Dual Ray-technologie. Rookdeeltjes worden gemeten met behulp van een blauwe led en een infrarood-led, waarna het apparaat inschat of het wel echt gaat om een brand.

De Twin Guard meet ook de luchtkwaliteit. Temperatuur, luchtvochtigheid en luchtzuiverheid worden vastgelegd. Gebruikers kunnen door de Twin Guard worden gewaarschuwd als het tijd is om een raam open te zetten. De sensor registreert ook kooldioxide en schimmels in de lucht.

De Twin Guard is bovendien voorzien van een 360 graden ronddraaibare bewakingscamera. Die legt beelden in HD-kwaliteit vast. Via een app is die camera op afstand te bedienen en beelden zijn op een smartphone te zien. Door een druk op de bovenkant van de Twin Guard kan hij ook worden aangezet.

Outdoorcamera Eyes

Naast de Twin Guard, die voor binnen is bedoeld, is ook een nieuwe camera voor buiten het huis bedacht met een lamp en een intercom erin gebouwd. Die is volgens Bosch eenvoudig te installeren.

Beide apparaten kunnen volledig worden opgenomen in het Home Connect-systeem van Bosch, en bediend worden via de bijbehorende app. Die app kan de apparaten instellen op drie standaardsituaties: ‘leave home’, ‘coming home’  en ‘relax’. De eerste twee liggen voor de hand, de derde functie zorgt ervoor dat er een aangename temperatuur wordt ingesteld en dat de verlichting op de tijd van de dag wordt afgestemd. Hiertoe kan Home Connect ook samenwerken met de slimme Hue-lampen van Philips.

Rookmelder

Voorts is er nog een gewone rookmelder gepresenteerd, die evenals de Twin Guard is uitgerust met infrarood om langsvliegende rook op de juiste waarde te schatten.

Deze ‘gewone’  rookmelder kost straks in de handel 150 euro, de outdoorcamera kost 250 euro en de Twin Guard 350 euro. De eerste twee apparaten zijn eind dit jaar te krijgen; de Twin Guard begin 2017.

Reacties (0)