Binnenkort slimme camera’s en deurbellen bedienen met Amazon Echo

12 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-echo-plus-nieuw-2018

Amazon heeft nieuwe tools voor ontwikkelaars uitgebracht waarmee het makkelijker wordt om slimme camera's en deurbellen te bedienen met Amazon Echo. Zo kun je straks veel meer met je producten van Ring en August.

Binnenkort is het mogelijk om nog meer smarthome-apparatuur te bedienen met de Echo-speakers. Amazon heeft nieuwe software tools beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars om onder andere slimme camera’s en videodeurbellen te kunnen verbinden met de slimme speakers.

Amazon heeft nieuwe API’s (application programming interfaces) uitgebracht om meer apparaten te kunnen verbinden met Alexa en de Echo-speakers. Zo is het met de Doorbell Event Source mogelijk dat de slimme deurbellen een bericht sturen naar alle speakers dat je bezoek hebt of een bericht hebt gekregen. De Motion Sensor API is voor de beveiligingscamera’s en helpt om beweging te detecteren. De Alexa.RTCSessionController tenslotte kan een two-way verbinding leggen met smart displays zoals de Echo Show en de Echo Spot. Zo kun je straks dus direct praten met bezoek aan de voordeur.

Meer op komst van Amazon

Ook apparaten van derde partijen ondersteunen de nieuwe API’s. Ring is gekocht door Amazon en ondersteunt de nieuwe API Alexa.RTCSessionController al, terwijl de slimme sloten van August snel zullen volgen. De nieuwe API’s moeten het makkelijker maken voor ontwikkelaars om slimme apparaten te verbinden met Amazon Alexa en de Echo-speakers. Het is onderdeel van het Amazon Smart Home Skill API en is in eerste instantie beschikbaar voor de Verenigde Staten. Andere regio’s moeten snel volgen. Amazon heeft gezegd dat er binnenkort meer op komst is.

Reacties (0)