De beste slimme deurbellen voor je smarthome van 2019 / 2020

04 januari 2020 8 Minuten 8 Reacties
ezviz-dp1-smart-doorbell-foto-2

Slimme deurbellen heb je in twee soorten: met en zonder videofunctie. In dit artikel zetten we de beste slimme deurbellen met videofunctie op een rij. Met de slimme deurbel in of naast je deur ben je altijd thuis en kom je gemakkelijk en snel in contact met bezoek of bezorgers.

De beste slimme deurbellen van 2019 / 2020

Slimme deurbellen zijn ideale partners voor je deur. Het is een product dat je vaak zo geïnstalleerd hebt en waar je al heel snel aan went of profijt uithaalt. Je kunt namelijk altijd zien wanneer iemand aan de deur geweest is en komt snel in contact met bezoek en bezorgers. Loop je net de deur uit en loop je die bezorger mis? Dan kun je hem vertellen dat die het pakket ergens veilig kan neerzetten, omdat je zo weer thuis bent. In dit artikel kijken we naar slimme deurbellen met videofunctie, maar er bestaan ook bellen zonder die functionaliteit.

Waar moet je op letten?

Als je een slimme deurbel op het oog hebt, dan zijn er zaken waar je rekening mee kunt houden. Zo moet je ervoor zorgen dat het internet (het wifi-signaal) ver genoeg reikt zodat je bel dat kan oppikken. Denk dus bijvoorbeeld eens aan een meshsysteem of een repeater vlakbij de voordeur. Daarnaast is de ondersteuning voor platformen een punt om op te letten. Werk je liefst met Google Assistant en Google Home, zorg dan dat je een deurbel kiest die hiermee gekoppeld kan worden. Kijk daarnaast naar de verschillende features die deurbellen bieden, zoals high dynamic range, een grote kijkhoek, automatische boodschappen die je kunt instellen, het selecteren van bewegingszones, etc. Aan de hand van deze features kun je deurbellen beter met elkaar vergelijken en een keuze maken voor de deurbel die het beste bij jouw situatie past. Vergeet ook de app en de daarbij horende gebruiksvriendelijkheid niet: hoe goed is die app in het gebruik en wat zijn de ervaringen van anderen?

En niet alleen de beeldkwaliteit met een hoge resolutie en goed nachtzicht is van belang: ook de audiokwaliteit is iets om goed op te letten. Je moet immers fatsoenlijk met iemand die voor de deur staat kunnen praten. Tot slot is ook het abonnement van belang. Wil je video-opnamen lang kunnen bewaren? Dan kom je bijna niet om een abonnement heen. En sommige merken bieden extra functies waneer je een abonnement afneemt. Meer informatie vind je in ons archief met tips en adviezen.

Ring Door View Cam

De nieuwste slimme deurbel van Ring is minder groot dan zijn voorgangers en heeft een wat subtieler design meegekregen. Desondanks heeft het apparaat een onmiskenbaar Ring-design en oogt het geheel, aan de buitenkant, premium. Aan de binnenkant is het echter een ander verhaal. Het plastic omhulsel voelt goedkoop aan en dat is zonde, aangezien je daar als eigenaar vaak mee in aanraking zult komen. Het kijkgaatje is gelukkig middels een klepje dicht te schuiven, waardoor licht niet van buiten naar binnen kan.

Conclusie van onze review:

De Ring Door View Cam kan in veel opzichten een beter alternatief zijn voor mensen die de normale Ring maar een onding vinden of gewoonweg niet willen knutselen. Omdat je het bestaande spionnetje in de deur kunt gebruiken, heb je de installatie zo achter de rug en wacht je bijna langer op het koppelen met het wifinetwerk dan dat je zelf bezig bent. Bovendien is de Door View Cam minder opdringerig en minder aanwezig en kun je het spionnetje blijven gebruiken, waardoor je dus niet afhankelijk bent van de applicatie.

Lees verder in onze recensie van de Ring Door View Cam

EZVIZ DP1 Smart Doorbell

Het design van beide producten (de camera en het touchscreen) is niet heel denderend of opvallend, maar wel functioneel. De grijze en zwarte kleuren doen weinig goed voor de esthetiek van de gang, maar met zulke neutrale kleuren is het nou ook weer niet zo dat het nergens bijpast. Vooral het scherm oogt een beetje retro-futuristisch en leeft een designfilosofie na van hoe we in de jaren tachtig en negentig keken naar gadgets uit de toekomst. Gelukkig lijkt het met de bouwkwaliteit wel goed te zitten; alles voelt heel stevig aan.

Conclusie van onze review:

Als je voor jezelf al hebt bedacht dat je graag een slimme deurbel wil hebben (want daar zitten echt voordelen aan), dan is de volgende vraag: welke wil je hebben? Inmiddels bestaan er al een aantal modellen die allemaal zo hun voor- en nadelen hebben. Het meest unieke element, een element dat we tot nu toe niet gezien hebben bij Nest of Ring, is het touchscreen van 4,3-inch. Het is fijn om te zien wie er voor de deur staat op het moment dat je naar de deur loopt, zonder dat je daar een handeling voor hoeft te verrichten.

Lees verder in onze recensie van de EZVIZ DP1 Smart Doorbell

Nest Hello

De Nest Hello kan beelden in high definition naar je smartphone streamen en is in staat om audio te verzenden en te ontvangen. De Hello kan vanaf je voordeur 160 graden in het rond kijken en daarmee ook pakketjes die op de grond liggen of hele lange bezoekers die voor de deur staan in beeld brengen. De camera van de Hello kan overweg met high dynamic range, zodat hij zich aan kan passen aan veranderingen in de lichtval. De kijkhoek kan aan de unieke situatie van je voordeur worden aangepast.

Conclusie van onze review:

Als we alles bij elkaar nemen dan moeten we concluderen dat de Nest Hello een uitstekende slimme deurbel is. De videokwaliteit is zeer goed, slimme features werken uitstekend en dat wat hij moet doen doet de Hello bijna perfect. De deurbel is wel met name geschikt voor een specifieke doelgroep want als je aan de straat woont dan is een abonnement met continue video-opnamen niet ideaal, zelfs illegaal, en juist daarmee haal je het maximale uit de Hello.

Lees verder in onze recensie van de Nest Hello

Ring Video Doorbell 2

De Ring Video Doorbell 2 is een slimme deurbel met ingebouwde camera. De tweede generatie camera voor bij de voordeur is dit keer voorzien van een 1080p-resolutie, terwijl zijn voorganger een 720p-versie heeft. Ook heeft die een hoek van 160 graden en is er een bewegingssensor aanwezig die meldingen geeft. Daarnaast is er een verbeterde avondmodus beschikbaar en ben je in staat het frontje te veranderen (zwart of zilvergrijs). In de binnenkant zit een accu die middels micro-usb op te laden is en zelfs te vervangen is.

Conclusie van onze review:

Als we alles bij elkaar optellen dan kunnen we zeggen dat de Ring Video Doorbell 2 datgene wat hij moet doen perfect doet. De functie als slimme deurbel met camera werkt vlekkeloos, mits je zorgt voor een goed WiFi-bereik, wat een uitdaging kan zijn. De installatie en montage zijn eenvoudig (alles wordt voor je uitgelegd en meegeleverd), de notificaties zijn accuraat, de video- en audiokwaliteit zijn zeer goed, de bewegingsmelder werkt zeer nauwkeurig en kan strak afgesteld worden, en de applicatie is gebruiksvriendelijk.

Lees verder in onze recensie van de Ring Video Doorbell 2

Meer lezen?

Wil je meer lezen over all-in-one-systemen, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (8)