Bestaande Works with Nest-integraties blijven werken na 31 augustus

17 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
Nest Thermostat E review 6

Google heeft laten weten dat bestaande Works with Nest-integraties blijven werken nadat het programma na 31 augustus wordt stopgezet. Het is voor gebruikers echter niet meer mogelijk na die datum nog niet integraties tot stand te brengen.

Works with Nest: dit mag je straks verwachten

Aan het begin van deze maand heeft Google bekendgemaakt dat het Works with Nest-programma wordt ingewisseld voor Works with Google Assistant. Omdat er nogal wat onduidelijkheid over bestaat, heeft Google nu een update uitgebracht omtrent de stand van zaken. Na 31 augustus houdt het programma op te bestaan, maar dat betekent niet dat alle bestaande integraties dan ineens niet meer werken. Je kunt de apparaten in je smarthome blijven gebruiken zoals je doet; nieuwe integraties tot stand brengen is echter niet mogelijk.

Ook belooft Google dat de overstap van Nest-accounts naar Google-accounts pijnloos moet zijn. Dat kan vanaf het moment dat de Google Assistent om kan gaan met statussen als ‘thuis’ en ‘weg’. Die functies komen later in 2019. Verder wordt er gewerkt aan Nest-skills voor Amazon Alexa, een concurrerende stemassistent, zodat gebruikers niet alleen op Google zijn aangewezen. Daarnaast wordt er samengewerkt met andere partners voor custom integraties, terwijl de belofte van een veilig ecosysteem overeind moet blijven staan.

Reacties (0)