De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2017

29 december 2017 5 Minuten 0 Reacties
slimme-verlichting-ikea

Het is weer een veelbewogen jaar geweest op het gebied van smart home, met nieuwe producten en diverse nieuwe ontwikkelingen. In dit artikel vind je de berichten, reviews en tips die dit jaar het meest gelezen werden.

Nog maar een paar dagen en we luiden het nieuwe jaar in. Nu 2017 er bijna op zit en 2018 in de startblokken staat, is het ook voor Smart home Magazine tijd om terug te blikken op een veelbewogen jaar. Niet alleen kwamen er veel nieuwe producten en ontwikkelingen op de markt, ook maakten wijzelf de overgang naar FWD. Met honderden nieuwsberichten, tientallen achtergrondartikelen en recensies, kijken we hoe dan ook terug naar een mooi jaar. En dat vatten we in dit artikel nog eens mooi voor je samen.

Meest gelezen nieuws

Als we kijken in onze database, valt meteen één ding op. Het feit dat Ikea inspeelt op de markt van smart home-producten is werkelijk een gouden zet geweest. De van oorsprong Zweedse meubelboer lanceerde dit jaar flink wat producten die je huis slimmer maken en dat slaat aan bij het publiek. Ons meest gelezen nieuwsartikel draait om de lancering van een batterij voor zonnepanelen. Maar dat is niet het enige Ikea-nieuwtje waar veel mensen op klikten. Ook de verkoop van gekleurde slimme lampen in Nederland sloeg aan, evenals de onthulling van een nog te lanceren slimme stekker. In de Ikea-categorie deed tot slot ook de ondersteuning van Philips Hue-lampen het nog goed.

Afgezien van Ikea viel ons nog iets op over het afgelopen jaar. Berichten over handige nieuwe technieken die sommige saaie huishoudelijke taken makkelijker maken scoorden ook. Denk bijvoorbeeld aan de Effie-robot die straks al je strijkwerk kan doen, of een slim dekbed dat zichzelf opmaakt. Tot slot was er nog een opmerkelijk nieuwtje dat niet op deze lijst kan ontbreken: autofabrikant Ford die met een slim babybedje kwam. Dat simuleert bekende autoroutes, waardoor de baby sneller in slaap zou vallen.

Advertentie

Achtergronden en tips

Het afgelopen jaar deden twee categorieën achtergrondartikelen het goed: koopgidsen en artikelen waar we ingingen op bepaalde ontwikkelingen. Bovenaan de lijst van meest gelezen achtergronden in 2017 stond er eentje uit januari 2016: wat is een smart home en alles dat je erover moet weten. Die basis is natuurlijk handig om aan de hand daarvan verder te kijken naar de mogelijkheden en slimme innovaties die er zijn om je leven makkelijker te maken.

Een van die innovaties is een mesh-netwerk, waar we een uitgebreide special over schreven. Daarin leggen we uit hoe de netwerken met meerdere units voor beter bereik en sneller internet kunnen zorgen. Gekoppeld aan wifi is een ander veelgelezen achtergrondartikel: dat over de verschillende smart home protocollen. Doordat fabrikanten verschillende protocollen gebruiken, is het soms lastig om een goed slim thuisnetwerk op te zetten. Dat artikel kan je daarbij helpen.

En waar begin je nou een slim huis mee? Wellicht een slimme deurbel? Dat artikel, waarin we schrijven over alles waar je op moet letten bij het aanschaffen van een slimme deurbel, scoorde erg goed. Maar ook het algemenere artikel over een slimmer huis, waarin we ingaan op alle mogelijkheden en je van de nodige tips voorzien, is een veelgelezen achtergrondartikel.

Meest gelezen recensies

2017 was ook het jaar waarin we meer recensies schreven. De meest gelezen recensie was er eentje over het WoonVeilig Alarmsysteem. Met behulp van dat product is het eenvoudig om je huis te beveiligen en in de gaten te houden. Onderdeel van beveiligingssystemen zijn altijd IP-camera’s, waarvan we er in maart zeven vergeleken. Een slimmer thuis houdt dus vaak ook een veiliger thuis in.

Maar we schreven het al bij ons stuk over het belang van gemak in een slimmer thuis. Ook dat zien we terug in de lijst met meest gelezen recensies. Onze recensie van een robotstofzuiger van Neato (om precies te zijn de Botvac D5 Connected) is onze meest gelezen individuele productrecensie. Vlak daarna volgt het artikel over de Philips Hue White Ambiance e14, een fijne slimme lamp die je met je smartphone kan instellen. Tot slot werd nog ons artikel over het Devolo Home Control smart home-systeem veel gelezen.

Op naar 2018!

2017 was een schitterend jaar, maar 2018 wordt nog veel mooier. De verwachtingen die we hebben van het volgende jaar zijn groot, alleen al op het gebied van nieuwe ontwikkelingen van een slimmer thuis. Maar ook achter de schermen vinden een paar belangrijke veranderingen plaats voor Smart home Magazine en zijn zustersites. Nieuw is het FWD Platform, waar we het komende jaar in volle vaart mee aan de gang gaan. Het nieuwe jaar brengt nog meer nieuws, meer achtergronden en meer recensies. Namens het hele team van Smart home Magazine een hele fijne jaarwisseling!

Mocht je overigens dieper in de wereld van het smart home willen duiken bekijk dan onze pagina’s met recensies en tips en adviezen door.

Reacties (0)