Arlo maakt tweestapsverificatie voor inloggen later dit jaar verplicht

10 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
Arlo Pro 3

Arlo gaat Google en Amazon achterna en zorgt ervoor dat tweestapsverificatie voor het inloggen vanaf later dit jaar verplicht wordt voor alle gebruikers. Daarmee wordt de veiligheid van de gebruikers vergroot. Tot nu toe kon de extra beveiligingslaag als extra optie ingesteld worden.

Arlo maakt tweestapsverificatie verplicht

Wanneer je camera’s van Nest of Ring gebruikt, van respectievelijk Google en Amazon, dan krijg je eveneens te maken met tweestapsverificatie. Wanneer de beveiligingslaag geactiveerd is, dan kun je alleen inloggen met je wachtwoord en een extra code. In dit geval wordt die code via sms of mail naar de gebruiker gestuurd. Hoewel dat al een prima middel is om je account te voorzien van extra beveiliging, is het helaas wel zo dat codes op die manier onderschept kunnen worden. Maar het begin is nu gemaakt door Arlo.

Arlo heeft dit nieuws via de mail naar gebruikers gestuurd. Nog voor het eind van 2020 zal tweestapsverificatie voor iedereen verplicht worden. De fabrikant raadt aan dat alle gebruikers de verificatie nu alvast activeren. Instellen gaat via Instellingen > Profiel > Instellingen voor aanmelden > Verificatie in twee stappen. Hopelijk voegt de fabrikant later nog de optie toe om de verificatie via een authentificatieapplicatie te laten verlopen. Ook kun je de verificatie via een vertrouwd apparaat (zoals je smartphone) laten verlopen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)