‘Apple werkt aan een Siri-speaker, zoals Echo en Home’

25 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
siri-ios-9

Ook Apple zou zich momenteel bezighouden met een speaker voor in huis, maar dan gebaseerd op Siri. Google werkt momenteel aan Google Home. Beide bedrijven willen het opnemen tegen Amazon, die grote successen boekt in de VS met de Amazon Echo-speaker.

Gerucht: Apple werkt aan een Siri-speaker voor in huis

Apple zou momenteel aan een Siri-speaker voor in huis werken, die de concurrentie aan moet gaan met de Amazon Echo en Google Home. Daarnaast zou het bedrijf uit Cupertino Siri willen opengooien voor third-party ontwikkelaars, zodat er meer toepassingen gemaakt kunnen worden. De Echo-rivaal zou een langetermijnproject zijn voor het bedrijf uit Cupertino, maar een software development kit voor Siri zou al wel snel aangekondigd kunnen worden, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Apple-evenement WWDC in juni.

De Siri-speaker zou al in ontwikkeling voor de release van de Amazon Echo, aldus de geruchtenmolen. Deze speaker zou een centraal punt kunnen worden in de smart home op basis van HomeKit en zelfs met bots kunnen communiceren. De nieuwe Siri zou veel minder beperkt worden in zijn features en zelfs worden aangekondigd voor de Mac om dat te bewijzen. Dat Apple een eigen smart home-speaker zou willen uitbrengen is geen gek idee: Amazon kan namelijk de vraag naar de Echo momenteel niet bijhouden, zo populair is het product.

Reacties (0)