Apple onthult HomePod-speaker met Siri-spraakbesturing

05 juni 2017 2 Minuten 0 Reacties
Apple-HomePod-1

Op zijn Worldwide Developer Conference kondigde Apple vandaag de HomePod aan. De speaker moet voor muziek in huis gaan doen wat de iPod eerder deed voor muziek onderweg.

De HomePod wordt later dit jaar geïntroduceerd, maar Apple liet op de conferentie al het een en ander van de speaker zien. De HomePod moet op het gebied van smart-functionaliteit gaan concurreren met onder meer Google Home en de Amazon Echo, terwijl hij zich op het gebied van geluidsweergave moet kunnen meten met de kwaliteit van de speakers van Sonos.

HomePod en Siri

Op het gebied van smart-functionaliteit is de HomePod voorzien van Siri, het spraakbesturingsprogramma van Apple. Het apparaat is uitgerust met zes microfoons, die stemcommando’s van de gebruiker kunnen verwerken. Naast het kiezen van muziek, moet Siri ook je vragen over specifieke nummers kunnen beantwoorden, zoals bijvoorbeeld wie op een bepaalde track gitaar speelt. De HomePod kan muziek afspelen via Apple Music, maar het is nog onbekend of straks ook andere muziekdiensten zoals Spotify geïntegreerd kunnen worden.

Door middel van de ondersteuning voor HomeKit, kun je de HomePod tevens gebruiken als je persoonlijke assistent, net zoals dat ook kan met Google Home en de Amazon Echo. Daarbij kun je updates en reminders op het gebied van persoonlijke afspraken, nieuws, sport, verkeer en het weer instellen. De HomePod kan tevens gebruikt worden als een smart hub, zodat je smarthome-producten ook kunt bedienen wanneer je zelf niet thuis bent.

Advertentie

Spatial Awareness

Voor de weergave van de muziek maakt de speaker gebruik van iets dat Apple ‘spatial awareness’ noemt. Het apparaat weet daardoor waar de objecten in de luisterruimte zich bevinden en past zich daarop aan, door geluid specifieke richtingen op te sturen om zo de hele kamer met muziek te vullen. Het apparaat heeft daarvoor een eigen subwoofer, plus zeven tweeters met elk een eigen driver. De speaker wordt aangestuurd door Apple’s A8 processor, die ook te vinden is in de iPhone 6.

De HomePod is vanaf december verkrijgbaar in Amerika, Engeland en Australië en krijgt een adviesprijs van 349 dollar. Volgend jaar zal de speaker in nog meer landen verschijnen, maar Apple verklapte nog niet welke.

Reacties (0)