ANWB combineert woonverzekering met slim alarmsysteem

18 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
ANWB-pakket

Slimme alarmsystemen zijn natuurlijk handig om een oogje in het zeil te houden in je eigen huis, maar ook verzekeraars spelen hier de laatste tijd graag op in. Zo komt de ANWB nu met een woonverzekering die wordt gecombineerd met een slim alarmsysteem.

De ANWB introduceert de Veilig van Huis Woonverzekering, een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering en veiligheidspakket met sensoren, die weer zijn gekoppeld met de ANWB Alarmcentrale. Klanten kunnen met dit pakket en de bijbehorende app (iOS en Android) onderweg via een smartphone hun huis in de gaten te houden. Indien er mogelijke schade of inbraak wordt gesignaleerd wordt er direct een bericht via de app gestuurd. Als de klant geen reactie geeft en actie onderneemt, dan wordt de melding opgevolgd door een SMS, robocall en uiteindelijk een telefoontje vanuit de ANWB Alarmcentrale. Mocht het niet lukken om de verzekerde te bereiken, wordt contact gezocht met één van de contactpersonen die vooraf door de verzekerde zijn opgegeven.

Volgens de ANWB is vooral het ontbreken van een watersensor in huis één van de belangrijkste gevaren. Een lekkage is dan ook één van de meest voorkomende schades in huis. Om schades snel te signaleren of te voorkomen heeft het bedrijf het Veilig van Huis pakket ontwikkeld. Mocht er schade zijn dan kan de klant vanuit de app ook direct een noodreparatie inplannen.

De woonverzekering bestaat uit een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering en een veiligheidspakket met bijbehorende app. Het veiligheidspakket bevat een camera die gevoelig is voor beweging en geluid, twee bewegingssensoren, twee watersensoren en een wifi-hub waar alle apparaten mee in verbinding staan. De producten worden gratis thuis geïnstalleerd.

Advertentie

Helaas is het vooralsnog niet mogelijk om de producten in het beveiligingssysteem van de ANWB te laten communiceren met andere slimme producten in huis. De producten werken middels het Z-Wave protocol dus mogelijk wordt bredere ondersteuning in de toekomst wel mogelijk gemaakt.

Reacties (0)