Ajax introduceert bedrade versie alarm en Hub 2 met 4G

02 december 2021 2 Minuten 0 Reacties
Ajax MotionCam Outdoor 2

Ajax Systems heeft vandaag diverse nieuwe producten voorgesteld, waaronder een bedrade versie van zijn slimme alarmsysteem, een Hub 2 met 4G en camera's die op verzoek een foto van de situatie kunnen versturen.

Ajax Systems brengt meerdere keren per jaar nieuwe producten op de markt om zijn slimme alarmsysteem verder mee uit te breiden en ook oplossingen voor nieuwe toepassingen mogelijk te maken. Deze keer komt het bedrijf echter met een geheel nieuwe oplossing, speciaal voor de veeleisende installateurs die liever met bedrade componenten werken.

Ajax Systems Fibra

Het nieuwe Fibra-systeem van Ajax Systems is volgens het bedrijf zelf een hybride alarmsysteem door de combinatie van kabels en radio. De nieuwe Fibra-productlijn van bekabelde apparaten belichaamt alle voordelen van de draadloze Jeweller-producten. Een lijn van 2000 meter kan zelfs een gebouw met meerdere verdiepingen beveiligen, terwijl het stroomverbruik 100 keer lager ligt dan het gemiddelde in de sector voor digitale bekabelde detectoren. Wat de Jeweller-apparaten betreft, is de gegevensoverdracht binnen Fibra versleuteld, zijn de apparaten uitgerust met anti-sabotagetechnologieën, is het systeem snel te installeren en kan het op afstand worden bediend via een smartphone. De centrale eenheid van de nieuwe productlijn is de Hub Hybrid. De eerste Fibra-release omvat negen apparaten die de draadloze lijn bijna volledig navolgen: MotionProtect, MotionProtect Plus, DoorProtect, DoorProtect Plus, GlassProtect, CombiProtect, KeyPad, HomeSiren, StreetSiren.

Foto op aanvraag

Een nieuwe functie voor de MotionCam en MotionCam Outdoor is ‘Foto op aanvraag’. Gebruikers kunnen met de nieuwe versies van deze producten op verzoek een foto van de situatie thuis of op de zaak toegestuurd krijgen. Helaas is er dus wel nieuwe hardware voor nodig; de huidige MotionCams ondersteunen dit niet. Alleen systeemgebruikers die daar toestemming voor hebben, kunnen een foto opvragen. De privacyrechten kunnen worden bepaald in de hub-instellingen.

Hub 2 met 4G

De sterkte van het mobiel internet op hoge snelheid varieert van regio tot regio. Ajax Systems wil naar eigen zeggen de veiligheid van alle gebruikers garanderen, ongeacht de communicatietechnologieën en brengt daarom Hub 2 uit in twee versies: Hub 2 (2G) en Hub 2 (4G). De 2G-modemversie zal worden aangevuld met een nieuwe versie met een geavanceerder modem dat 2G-, 3G- en 4G-netwerken (LTE) ondersteunt. Ajax-gebruikers kunnen een hub kiezen die bij hun regio past, met de beschikbare communicatietechnologie.

ReX 2

De nieuwe ReX 2 vergroot nu niet alleen het signaalbereik, maar regelt ook zelf de communicatie. De vier ingebouwde antennes en twee onafhankelijke radiomodules van Rex 2 verdubbelen het communicatiebereik van de draadloze Ajax-apparaten, waaronder de MotionCam-detectoren. Ongeacht de grootte van het beveiligde terrein en de dikte van de muren, worden alarmen onmiddellijk doorgegeven en de eerste foto van de MotionCam wordt binnen 13 seconden afgeleverd.

Reacties (0)