Amazon presenteert nieuwe producten: oven, smart display, router en meer

26 september 2019 3 Minuten 0 Reacties
amazon-echo-show-8

Amazon heeft, naast speakers en Alexa-toevoegingen, ook vijf andere producten gepresenteerd tijdens de jaarlijkse presentatie. Zo mogen we onder meer een nieuw smart display, een smart oven en een nieuwe router verwachten.

Amazon Echo Show 8

De Amazon Echo Show 8 is een nieuwe telg in de Echo Show-serie die valt tussen het standaardmodel van 10,1-inch en de Echo Show 5. Het apparaat kost 129,99 dollar en is vanaf nu vooruit te bestellen. De release vindt ergens tijdens de kerstdagen plaatst. De Echo Show 8 heeft een hd-display en een privacyluik voor de camera. De speakerkwaliteit is te vergelijken met de reguliere Echo Show. Met het apparaat kun je videobellen met andere mensen die zo’n Echo Show hebben. Ook FreeTime, een contentbundel met games die bedoeld zijn voor kinderen, zal te gebruiken zijn op de Echo Show 8 (evenals de andere modellen).

Amazon Echo Glow

De Amazon Echo Glow is een kleine lamp die met een simpele tap van kleur kan veranderen. Ook kan de lamp snel aan- en uitgaan voor een dansfeest dat alleen mogelijk is met Amazon Alexa. Ook kunnen gebruikers vragen om bijvoorbeeld een kampvuureffect of een slaaptimer, waar de lamp geleidelijk aan uitgaat. Ook kun je om alle kleuren van de regenboog vragen. Het apparaat is vanaf nu vooruit te bestellen in de Verenigde Staten en kost 29,99 dollar.

Amazon Smart Oven

Vorig jaar kregen we een slimme magnetron en dit jaar zien we een slimme oven, genaamd de Amazon Smart Oven. Het gevaarte voor in de keuken kost 249,99 dollar en functioneert als een magnetron, convectieoven, air fryer en voedselopwarmer. Amazon Alexa zit niet direct aan boord van de Smart Oven, maar is beschikbaar als los apparaat die er naast ligt. De slimme oven is verder in staat om producten te scannen waarna het kookprogramma kan worden ingesteld. Via stemcommando’s kun je de temperatuur en voorverwarmen instellen.

Advertentie

Amazon Eero-meshrouter

Ook heeft Amazon een nieuwe Eero-meshrouter gepresenteerd. De dualbandrouter moet zo geïnstalleerd zijn, luidt de belofte: binnen tien minuten moet je ermee klaar zijn. De router ondersteunt Amazon Alexa, waarmee je verschillende dingen kunt doen. Zo kun je wifi uitschakelen voor een specifiek apparaat, je netwerk in z’n geheel uitschakelen of het gastnetwerk activeren. De api die nodig is voor deze integratie maakt het bedrijf ook beschikbaar voor andere fabrikanten. Asus en TP-Link hebben al laten weten de software te willen implementeren.  Een enkele Eero-router kost 99 dollar, terwijl een pakket voor drie stuk 249 dollar kost. De producten zijn alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Amazon Echo Flex

Het laatste product dat Amazon aankondigt is de Amazon Echo Flex. Dit apparaat kan ervoor zorgen dat je overal in huis toegang hebt tot Amazon Alexa. Dit is een kleine speaker die je direct in het stopcontact steekt. Onderaan de accessoire vind je een usb-poort, zodat je daarmee je telefoon kunt opladen bijvoorbeeld. Amazon hoopt dat je de kleine speaker dan ook in je slaapkamer gebruikt. Maar je kunt ook één van de twee andere accessoires voor deze accessoire kopen: een bewegingssensor en een nachtlampje. Beide producten kosten 14,99 dollar, terwijl de Flex zelf 24,99 dollar kost. Amazon brengt ook een api uit voor ontwikkelaars, zodat ze zelf accessoires kunnen maken voor de Amazon Echo Flex. De pre-orders beginnen vandaag in de VS; de lancering is ergens in november.

Reacties (0)