Update: Amazon Echo Show, met touchscreen, is officieel aangekondigd

09 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
amazon-echo-show

Amazon heeft de Amazon Echo Show, een slimme speaker met een ingebouwd scherm, dinsdagmiddag officieel onthuld. Het is een slim apparaat voor in huis waar de slimme assistent Alexa in verwerkt zit, die verschillende dingen kan betekenen.

Amazon Echo Show officieel onthuld

Amazon heeft, zoals verwacht, de Amazon Echo Show dinsdagmiddag officieel onthuld. Het is een slim apparaat voor in huis geworden: een uitgebreide versie van de Echo-speaker, maar dan inclusief een 7″-touchscreen. Ook is er een camera boven het scherm gemonteerd. De speaker onder het scherm zou van degelijke kwaliteit moeten zijn. Ook kun je met het apparaat bellen, wanneer je de Echo- of Alexa-app op je telefoon hebt staan. Uiteraard is de Echo Show ook aan te sturen met je stem, aangezien Alexa ook aanwezig is.

Daarnaast kun je de Amazon Echo Show koppelen aan slimme camera’s, zoals de Ring en de Arlo. Zo kun je via de Echo Show je huis in de gaten houden. De Echo Show heeft een prijskaartje van 230 dollar in de Verenigde Staten gekregen en zou in Europa 240 euro gaan kosten. Vooralsnog komt de Echo Show alleen naar Duitsland in Europa — over een Nederlandse releasedatum is nog niets bekend. De pre-orders worden vanaf vandaag afgenomen en het product zal vanaf 28 juni worden geleverd (in de landen waar de Echo al verkrijgbaar was).

Origineel bericht van 10:22

De Amazon Echo, de slimme speaker van het online warenhuis, die wordt uitgerust met een aanraakgevoelig scherm, zal volgens de laatste geruchten vandaag worden aangekondigd en vanaf juni verkrijgbaar moeten zijn in de Verenigde Staten. Daar zou het slimme apparaat voor in huis te koop zijn voor een bedrag van 229,99 dollar. Dat meldt dezelfde website die aanvankelijk de eerste info over het apparaat naar buiten bracht, AFTNews. Ook zijn er al prijzen bekend voor Europa: hier zou de displayspeaker 239,99 euro gaan kosten.

Helaas, zo meldt de site, zou de releasedatum kunnen afwijken van de Amerikaanse versie. Wanneer de Amazon Echo Show dan in Europa, en nog specifieker de Benelux, zou verschijnen, is helaas niet naar buiten gebracht. Naast het aanraakgevoelige scherm, kun je op nog een andere wijze de Echo Show bedienen: met je stem uiteraard. Nu kan de Echo je ook niet alleen meer dingen vertellen, het apparaat kan je ook direct dingen laten zien die je hebt opgezocht. Het wachten is nu op de officiële onthulling en de releasedatum voor de Europese markt.

Reacties (0)