Amazon brengt Amazon Echo-speakers naar Nederland en België

11 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
amazon echo plus

Amazon heeft laten weten dat de Amazon Echo-speakers vanaf nu ook te bestellen zijn in zowel Nederland als België (en 26 andere landen). Ook de mensen in Luxemburg krijgen nu toegang tot de slimme speakers -- maar helaas zijn ze nog niet in het Nederlands te gebruiken.

Amazon Echo in de Benelux

De Amazon Echo-speakers komen naar 28 andere landen toe, heeft Amazon laten weten. Drie van deze landen zijn de drie landen in de Benelux, waardoor we hier in Nederland, maar dus ook België en Luxemburg, toegang krijgen tot de slimme speakers van de online winkelketen. Helaas is het echter zo dat de speakers nog niet in combinatie met de Nederlandse taal te gebruiken zijn, dus wanneer je er eentje aanschaft dan moet je ervoor zorgen dat je bekend bent met de Engelse taal (of in elk geval de juiste commando’s kent).

Uiteraard kun je de Amazon Echo gebruiken in combinatie met de muziekstreamingdienst van het bedrijf, die eveneens naar Nederland komt. Door dan bijvoorbeeld hardop “Alexa, play music” uit te spreken, zal de speaker automatisch muziek gaan afspelen. Helaas is het voor nu nog ook zo dat je niet toegang krijgt tot alles dat Amazon aanbiedt via de Echo-speaker zoals dat in Amerika het geval is. Zo kun je bijvoorbeeld geen muziek afspelen via Spotify of producten bestellen middels stemcommando’s; hopelijk kan dat later wel.

Dan blijft er nog wel genoeg over om gebruik van te maken. Zo kun je informatie over het nieuws en het weer opvragen of informatie opzoeken over specifieke onderwerpen. Daarnaast is het mogelijk slimme apparaten aan te sturen, agenda-afspraken te beheren en boodschappenlijstjes te maken. De Echo Dot kost 59,99 euro, de reguliere Echo kost 99,99 euro en de Echo Plus heeft een prijskaartje van 149,99 (en is voorzien van het ZigBee-protocol). Je kunt de slimme speakers nu bestellen op de Duitse Amazon-website.

Reacties (0)