Amazon Alexa laat je nu routines delen met anderen

18 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
amazon-alexa-echo-dot

Routines worden steeds belangrijker voor stemassistenten. Dat is iets wat Amazon begrijpt, waardoor Amazon Alexa daarvan profiteert.

Amazon Alexa met deelbare routines

Routines zijn ontzettend handig in een smarthome. Een routine is een verzameling handelingen die je zelf kunt instellen, die op specifieke momenten geactiveerd worden. Dat kan wanneer een apparaat in- of uitgeschakeld wordt, dat kan via een stemcommando of dat helemaal automatisch gaan. Dat hangt af van de mogelijkheden van het smarthomesysteem of de stemassistent die je gebruikt voor in je slimme huis.

Zo kun je bijvoorbeeld tegen de Google Assistent “Hey Google, goedenavond” zeggen, waarna er van alles gebeurt in huis. De lamp gaat aan in de slaapkamer, de lampen gaan uit in de woonkamer, je krijgt nog even het nieuws te horen, de slimme gordijnen gaan dicht, et cetera. Je kunt helemaal zelf instellen wat er gebeurt, maar op dit moment zijn de mogelijkheden nog niet eindeloos. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Ondanks dat zijn routines dus ontzettend bruikbaar in smarthome. En dat weten Google en Amazon. Zo heeft Google eerder al bekendgemaakt dat fabrikanten van smarthomeproducten vooraf ingestelde routines met consumenten kunnen delen, die ze zelf kunnen implementeren en gebruiken in combinatie met de Google Assistent. Amazon laat nu weten een stapje verder te gaan en introduceert deelbare routines (skills genoemd bij Amazon Alexa), die gebruikers van Amazon Alexa onderling met elkaar kunnen delen.

Advertentie

Dat is een prima idee, omdat veel mensen vaak dezelfde routines hebben in de avond. En waarschijnlijk ook veel dezelfde producten in huis gehaald hebben. Daardoor wordt het gebruik van routines of skills nog gemakkelijker, terwijl het gemak van wonen in een smarthome er ook op vooruitgaat. Een zelfgemaakte skillset kun je gemakkelijk via de Amazon Alexa-app delen met iedereen die geïnteresseerd is. Je deelt de set namelijk via een url, waar iedereen op kan klikken.

Waarschijnlijk zullen bedrijven als Google en Apple ook zelf snel met een alternatief komen, maar daarover is nu niets bekend.

Reacties (0)