Amazon Alexa krijgt toegang tot gezondheidsinformatie in de VS

05 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa

Amazon heeft laten weten dat gebruikers van Amazon Alexa voortaan via de stemassistent gezondheidsinformatie kunnen opvragen. In totaal gaat het om zes bedrijven en providers die deze dienst via de stemassistent gaan aanbieden.

Alexa en gezondheidsinformatie

Amazon heeft aangekondigd dat zes bedrijven en providers die werken in de gezondheidszorg klanten toegang geven tot hun gezondheidsinformatie via Amazon Alexa. In de Verenigde Staten is er een wet die stelt dat gevoelige informatie met betrekking tot de gezondheid alleen tussen patiënten en de mensen die werken in de gezondheidszorg gedeeld mag worden (de Health Insurance Portability and Accountability Act uit 1996, afgekort tot HIPAA). Volgens Amazon houdt deze dienst zich ook nog steeds aan die wet.

De zes bedrijven hebben allemaal stemcommando’s ontwikkeld, zogenaamde skills, die gebruik kunnen maken van hun eigen programma’s. Zo kunnen mensen in de Verenigde Staten straks met hun stem, via Alexa, een medische afspraak maken, instructies van het ziekenhuis opvragen, vragen hoe het zit met de levering van medicijnen en meer. Momenteel wordt deze functie nog getest met mensen die worden uitgenodigd. Maar in de toekomst verwacht Amazon dat er meerdere bedrijven zich zullen aanmelden voor deze dienst.

Reacties (0)