Amazon Alexa kan voortaan handelen op basis van ingeving

26 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
amazon-echo-amazon-alexa

Amazon brengt een update uit voor Amazon Alexa, waardoor de populaire stemassistent kan handelen op basis van een ingeving.

Door te handelen op basis van een ingeving, kan Amazon Alexa bijvoorbeeld alvast de lampen uitdoen in huis. Die ingeving is gebaseerd op het patroon waarmee de stemassistent bekend is. Dat gebeurt dus niet zomaar en moet veel vaker op specifieke momenten gebeurd zijn.

Amazon Alexa-update in de VS

De Amerikaanse stemassistent kan al gewoontes opmerken en ernaar vragen sinds 2018, maar voorheen was het zo dat Amazon Alexa eerst toestemming vroeg voordat ze iets in huis ging aanpassen. Wanneer Amerikaanse gebruikers deze update downloaden, dan slaat ze dus de stap voor het vragen van toestemming over. Ga je dagelijks rond dezelfde tijd naar bed, dan zet Alexa dus vlak voor dat moment bijvoorbeeld de thermostaat lager.

Dergelijke aspecten maken een stemassistent zeer interessant natuurlijk, aangezien ze op dat moment met je meedenken. Desondanks blijft het belangrijk dat je zelf de controle houdt over wat er wel en niet gebeurt in huis en in hoeverre dat geautomatiseerd wordt. In een ondersteuningsartikel legt Amazon uit dat je zelf kunt bepalen welke acties Amazon Alexa zelf kan ondernemen en welke niet. Het lijkt er dus op dat je bepaalde ingevingen ook vooraf kunt blokkeren.

Advertentie

Dit is niet de enige update die Amerikaanse gebruikers nu ontvangen. Amazon rolt namelijk ook het Guard Plus-abonnement uit. Die dienst kan je op de hoogte brengen van vreemde geluiden in huis, wanneer Amazon Alexa die opgepikt heeft. Vervolgens kan Alexa vragen of ze iemand moet contacteren, die namens jou de hulpdiensten inschakelt. Het Guard Plus-abonnement kost 4,99 dollar per maand.

Verder is er nu een energiedashboard beschikbaar. Dit dashboard controleert hoeveel energie ondersteunende apparaten verbruiken. Er is een complete lijst met producten beschikbaar die hiervoor ondersteuning aanbieden. Fabrikanten moeten hiervoor wel de support inbouwen. Het bedrijf laat weten dat de drie hierboven genoemde updates vanaf vandaag uitgerold worden voor iedereen in de Verenigde Staten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)