Amazon Alexa kan liedjes delen met Echo-apparaten van vrienden

11 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa

Er is een update beschikbaar voor Amazon Alexa, waardoor je nu liedjes kunt delen met Echo-apparaten van vrienden.

Amazon Alexa heeft er een grappige functie bijgekregen. Soms hoor je wel eens een goed nummer dat je meteen wil delen met je vrienden. Wanneer jij en je vrienden een Echo-speaker hebben staan in huis, dan kan dat ook.

Amazon Alexa: snel liedjes delen

Amazon is bezig met het uitrollen van een muziekdeelfunctie voor Alexa. Gebruikers kunnen dan heel snel liedjes delen met Alexa-contacten, via verschillende Echo-apparaten of de Alexa-app. Heb je een nummer gevonden? Dan kun je aan Amazon Alexa vragen om het nummer te delen met een contactpersoon. Die persoon kan dan vervolgens ervoor kiezen het nummer af te spelen. Ook kan er een reactie gegeven worden.

Je hebt hiervoor niet per se Amazon Music voor nodig. Ook hoeven je vrienden of familieleden, naar wie je het nummer stuurt, niet dezelfde muziekstreamingdienst te gebruiken als jij. Alexa zal namelijk proberen te achterhalen op welke dienst jij het nummer het beste kunt luisteren. Mocht er geen match zijn, dan krijg je alsnog de benodigde informatie te zien, zodat je het nummer zelf kunt opzoeken.

Advertentie

Je activeert de functie onder Alexa Communications (voor de mensen onder ons die gebruikmaken van de stemassistent). Mocht je niet zeker weten wie een nummer kan ontvangen, begin dan een nieuw gesprek. Dan zie je wie er beschikbaar is.

Amazon voegt hieraan toe dat dit slechts het begin is van nieuwe deelfuncties voor Amazon Alexa. Daarmee hint het bedrijf naar nieuwe functies, waar vooralsnog niets over bekendgemaakt is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)