Alexa laat je voortaan je stemopnamen verwijderen

30 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
amazon-echo-plus-nieuw-2018

Amazon heeft bekendgemaakt dat je voortaan stemassistent Alexa het commando kunt geven je stemopnamen te verwijderen. Je kunt vragen om alles te verwijderen wat je ooit gezegd hebt of je verwijdert alleen het laatste commando dat je gegeven hebt.

Alexa kan stemopnamen verwijderen

Amazon maakt het voortaan gemakkelijker je geschiedenis aan stemcommando’s te verwijderen. Je kunt voortaan aan Alexa vragen of ze alles wil verwijderen (“Alexa, delete everything I said today”) of alleen het laatste commando dat je gegeven hebt (“Alexa, delete what I just said”). De gegevens worden dan verwijderd van de Amazon-servers. Voorheen kon je alleen de stemopnamen per stuk verwijderen vanuit de Alexa-app of je moest op de website op zoek gaan naar de optie voor het verwijderen van je persoonlijke database.

Het is geen geheim dat Amazon een privacyprobleem aan zijn broek heeft hangen met stemassistent Alexa en de Echo-speakers waarop ze te gebruiken is. Eerder bleek al dat Amazon-medewerkers konden meeluisteren naar die opnamen en dat er ook gezien kon worden waar die gebruikers wonen. Hoewel deze nieuwe optie er niet voor zorgt dat alle zorgen weggenomen worden, is het wel een stap in de juiste richting. Wellicht krijgen we in de toekomst meer mogelijkheden voor het verwijderen van commando’s, zoals per week of per maand.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)