Alexa kan nu Skype gebruiken voor audio- en videogesprekken

20 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-echo-show-10-inch

Microsoft en Amazon hebben bekendgemaakt dat stemassistent Alexa voortaan Skype kan gebruiken voor audio- en videogesprekken. De nieuwe optie wordt in de komende weken uitgerold naar mensen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada.

Skype gebruiken met Alexa

In de laatste paar maanden zijn Amazon en Microsoft steeds meer gaan samenwerken (zo werken stemassistenten Cortana en Alexa nu beter samen) en dat heeft nu geresulteerd in een nieuwe optie: je kunt nu Skype gebruiken voor audio- en videogesprekken via Alexa.  De nieuwe optie wordt in de komende weken uitgerold naar mensen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je Amazon-account te koppelen aan deze beldienst.

Vervolgens geef je Alexa simpelweg het commando om iemand te bellen via Skype. Dat kan op allerlei Echo-apparaten, zoals de Echo Show, Echo Spot en de Show Mode op de Fire-tablet. Mocht je dit nu al kunnen uitproberen, dan tref je de nieuwe optie aan onder het kopje Communication. Wanneer je kiest voor de integratie met de beldienst, dan zal je stap voor stap door het installatieproces worden genomen. Wanneer alles gereed is, dan is het mogelijk om een telefoongesprek te beginnen en eentje aan te nemen.

Reacties (0)