AJAX brengt nieuwe Hub 2 Plus uit en introduceert import-functie

09 juli 2020 2 Minuten 0 Reacties
ajax alarm

Tijdens een internationale presentatie heeft AJAX Systems een aantal nieuwe producten en functies voor het AJAX alarmsysteem geïntroduceerd. Het Oekraïense bedrijf komt met een nieuwe, krachtigere hub en brengt onder meer een import-funtie naar alle gebruikers.

AJAX Hub 2 Plus

De nieuwe AJAX Hub 2 Plus is de meest krachtige hub van AJAX tot nu toe. Deze hub is vooral gericht op grotere huizen en bedrijven. Nieuw is de mogelijkheid om middels 4G (en een simkaart) te communiceren met het alarmsysteem. Zo ontvang je buitenshuis via SMS, push-notificatie of telefoongesprek een notificatie van een alarm. De hub beschikt nu dus over 2х SIM (4G/3G/2G), Ethernet en Wi-Fi.

Daarbij beschikt de hub over ondersteuning voor visuele alarmweergave waarbij sensoren foto’s van alarmmeldingen door kunnen sturen. Ook heeft AJAX de hub een nog krachtigere processor en achtmaal zoveel geheugen gegeven zodat gebruikers ook in de verre toekomst van nieuwe functies gebruik kunnen maken. De overige mogelijkheden komen grotendeels overeen met de Hub 2 en Hub Plus.

OS Malevich

Ook de software, OS Malevich, krijgt in augustus een grote update. Zo komt er een importfunctie waarmee gebruikers eenvoudig van de ene hub naar de andere hub kunnen overstappen. Binnen 5 minuten wordt alle data overgeheveld, zonder dat je sensoren hoeft te resetten of gebruikers opnieuw hoeft toe te voegen. Daarnaast wordt het mogelijk om sensoren tijdelijk uit te schakelen en krijgt de Panic Button de mogelijkheid om coördinaten door te geven via je smartphone. Met coördinaten kan de paniekbutton ook buitenhuis gebruikt worden en kunnen hulpverleners of familieleden bij een druk op de knop direct zien waar de betreffende persoon zich bevindt. Daarnaast kan de Panic Button nu ook voor specifieke doelen ingesteld worden, waaronder brand, medische hulp en een gaslek. Eerder kondigde AJAX Systems al aan two-factor-authentication te activeren, waardoor kwaadwillenden met een login en wachtwoord alsnog niets kunnen.

Advertentie

Power Supply Unit

Voor installateurs heeft AJAX een nieuwe faceplate voor de straatsirene ontwikkeld. Deze faceplate is een simpele, zichtbare plaat waarop een afbeelding of het logo van de installateur gedrukt kan worden. Zo kan men vanaf de straat zien door wie het huis beveiligd wordt. Voor diegenen die nog een bedraad systeem hebben met bekabelde sensoren is er de nieuwe MultiTransmitter. Dit apparaat koppelt al je bekabelde sensoren en voorziet ze van voeding. Tegelijkertijd worden ze geïntegreerd in je AJAX alarmsysteem.

Tot slot is er ook een nieuw product gepresenteerd in de vorm van een PSU (Power Supply Unit). Hiermee kun je een alarmsysteem aansturen zonder stroomaansluiting. Denk hierbij aan het beveiligen van een opslagcontainer, een boot of een tuinhuis. Er komt een 6v- en een 12v-variant van de PSU op de markt.

Lees ook onze AJAX Systems review.

Reacties (0)