Zo ontkoppel je je Google-account van Google Home of Nest Hub

03 augustus 2019 3 Minuten 2 Reacties
Google Nest Hub

Het komt soms voor dat je je Google-account wil ontkoppelen van je Google Home of Nest Hub. In dit artikel leggen we uit hoe dat moet. Ga je je slimme speaker of display dus verkopen of geef je hem aan iemand anders? Volg dan eerst deze stappen.

Er kunnen zich situaties voordoen waarin je besluit afscheid te nemen van je slimme speaker of smart display, bijvoorbeeld de Google Home of de Google Nest Hub. Het apparaat ligt je niet, je komt erachter dat je verder weinig producten hebt die de Google Assistent ondersteunen of je wil hem gewoon aan iemand anders geven of uitlenen. Doe je je slimme speaker of smart display de deur uit, dan is het verstandig hem eerst los te koppelen van je Google-account. Zo kunnen andere mensen niet met je gegevens aan de haal.

De simpele manier

Hoewel er maar één methode is waarop dit kan, zijn er wel twee manieren waarop je daar komt. De eerste manier is via de Google Home-app. Selecteer de speaker die of het scherm dat je wil verwijderen door op het tandwiel rechts bovenin te drukken. Het kan zijn dat dat er niet staat, daarom staat hieronder nog een omweg beschreven die daarbij kan helpen. Het verschil zit hem in het feit of je verbonden bent met het wifinetwerk waar de speaker ook aan gekoppeld is. Is dat niet het geval, dan moet je extra stappen nemen.

De omweg

De tweede manier is ook via de Google Home-app, via het icoontje dat wat wegheeft van een persoon (rechts onderin). Kies vervolgens voor Instellingen en selecteer op deze pagina de tab Assistent. Onderaan de pagina zie je een lijstje met Assistent-apparaten staan die zijn gekoppeld aan jouw account. Tap op het apparaat dat je graag uit je account wil verwijderen. Dit kun je dus ook doen op het moment dat je geen toegang hebt tot je eigen wifinetwerk (of in elk geval het wifinetwerk waar de speakers op zijn aangesloten).

Advertentie

Account ontkoppelen van Nest Hub of Google Home

Of je nu de simpele manier of de omweg gebruikt hebt, je bevindt je nu op de pagina waarop je van alles kunt wijzigen. Door helemaal naar beneden te scrollen, vind je de beschikbare opties voor het verwijderen van data en loskoppelen van accounts. Zo kun je bijvoorbeeld alleen Persoonlijke resultaten uitschakelen als je geen updates meer wil hebben over e-mail, agenda-items, contacten en herinneringen. Door Meldingen uit te zetten ontvangen alleen geen herinneringen meer. Maar we willen een stapje verdergaan.

Onderaan de pagina staan twee belangrijke opties: Voice Match verwijderen en Apparaat verwijderen. De opties laten weinig aan de fantasie over, maar Voice Match behoeft misschien nog wat uitleg. Middels deze technologie kan Google je stem herkennen en je persoonlijke resultaten voorschotelen. Het is verstandig alles uit te schakelen en ook Voice Match te verwijderen voordat je op Account ontkoppelen drukt, want dan weet je zeker dat alles weg is. Als je je keuze bevestigd hebt, dan is de speaker uit je lijst verwijderd.

Meer lezen?

We hebben een grote hoeveelheid artikelen geschreven die je allemaal kunt terugvinden in onze sectie voor tips en advies, waarin we verschillende dingen uitleggen. Ben je naar iets specifieks of juist iets algemeens op zoek, dan is de kans groot dat we erover geschreven hebben. Mocht je iets niet kunnen vinden of mis je iets, dan kun je altijd terecht in onze sectie voor vragen en antwoorden.

Reacties (2)