Jeff Bezos legt later dit jaar taken neer als ceo van Amazon

03 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
amazon

Amazon-ceo Jeff Bezos heeft bekendgemaakt dat hij later dit jaar zijn taken neerlegt als de ceo van techgigant en online winkelketen Amazon.

Dat heeft Jeff Bezos laten weten in een persbericht over de nieuwste kwartaalcijfers van het bedrijf. In het derde kwartaal is hij geen ceo meer, maar de bestuursvoorzitter. Andy Jassy zal de rol van ceo van Bezos overnemen; nu is Jassy nog de ceo van Amazon Web Services.

Jeff Bezos doet een stap terug

In een e-mail aan alle persoonsleden laat Bezos weten zich te willen concentreren op andere producten en ideeën. Bovendien ziet hij een goede opvolger in Jassy, die bijna net zo lang bij Amazon werkt als Bezos. De tijd die de aankomende ex-ceo straks overheeft, wil hij stoppen in zijn Day 1 Fund, de Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post en andere passies. Hij benadrukt dat dit niet gaat om met pensioen gaan.

Jassy gaat waarschijnlijk een hele kluif hebben aan zijn nieuwe positie. Niet alleen rommelt het heel vaak bij het personeel (dat aangeeft onder zware omstandigheden tegen lage lonen te moeten werken), ook zijn er problemen op het gebied van privacy (voornamelijk bij het onderdeel Ring) en concurrentiebeperking.

Advertentie

Amazon is natuurlijk ook een gigantische website die het heel goed gedaan heeft onder leiding van Jeff Bezos. De man heeft van een online boekenwinkel een groot online warenhuis gemaakt en heeft vanuit die positie geïnvesteerd in onder meer consumentenproducten (zoals camera’s en tablets) en kunstmatige intelligentie (denk dan aan Alexa).

Reacties (0)