YouTube voor iOS update: iPad optimalisatie en AirPlay

05 december 2012 1 Minuut 0 Reacties
YouTube-iOS

Het lijkt vandaag de dag van de updates voor iOS applicaties te zien. Niet alleen de Sonos en GMail apps kunnen van een update voorzien worden, ook de YouTube applicaties is bijgewerkt. De applicatie is met de nieuwe versie geoptimaliseerd voor de iPad en de iPhone 5, maar wellicht de belangrijkste verandering is de mogelijkheid om video's middels AirPlay te streamen.

YouTube voor iOS

Wanneer je een video in de YouTube applicatie bekijkt is het mogelijk deze naar een Apple TV in je Wifi netwerk te streamen. De Apple TV beschikt zelf al over een YouTube app maar wanneer je snel een video met anderen wilt delen is het een handige functie. Daarnaast heeft Google verschillende verbeteringen doorgevoerd, waaronder de mogelijkheid om video’s toe te voegen aan en te verwijderen van je afspeellijsten, links in video beschrijvingen te openen en de Voice Over functie te gebruiken voor mensen met een visuele beperking. Ook is de lay-out verbeterd en is de applicatie sneller geworden, zowel qua navigatie binnen de interface als het laden van video’s.

Downloaden

De YouTube applicatie voor iOS is gratis te downloaden uit de App Store. In tegenstelling tot eerdere versies van iOS wordt de YouTube applicatie niet meer meegeleverd met het besturingssysteem.

Via: 9to5mac

Reacties (0)