YouTube maakt chatten tijdens live stream mogelijk op Android

15 december 2014 2 Minuten 2 Reacties
youtube

Sinds de vorige update is het al mogelijk dat je kunt live chatten binnen de YouTube-app op Android, maar het was ons even ontglipt. Voorheen was dit altijd een feature die alleen toegankelijk was via de browser.

YouTube

De laatste update voor YouTube op Android had nog feature die we de vorige keer compleet hebben gemist. Het is namelijk mogelijk nu live mee te chatten via de Android-applicatie van YouTube, net zoals je dat kunt op de website van de videodienst. Helemaal onderaan een live stream, zie je voortaan een extra balkje staan. Wanneer je dat balkje naar boven schuift (of op de pijl naar boven tapt), dan opent zich het chatscherm en kun je met iedereen meechatten, onder je Google-profielnaam, die op dat moment de video aan het bekijken is.

Het gaat voorlopig alleen om de YouTube-apps die versienummer 6.0.13 hebben en dus zijn voorzien van het Material Design dat kenmerkend is voor Android 5.0. Wanneer je met een oudere versie van de YouTube-app, of op iOS, te maken hebt, dan kun je niet live meechatten tijdens een dergelijke stream. Het kan zijn dat je de update nog niet ontvangen hebt, maar dan gebeurt het één dezer dagen wel. Mocht je nou echt niet kunnen wachten, dan kun je de update vinden bij APK Mirror, waar je de app handmatig mee kunt updaten.

Momenteel rolt Google de update voor YouTube uit naar alle tablets, phablets en smartphones, dus het kan zijn dat je er nog even op moet wachten.  Met deze update brengt Google ook de YouTube-app qua design naar een hoger niveau, door hem te voorzien van het Material Design. Verwacht meer ruimte voor je profiel, een fellere kleur rood en handige features die je helpen video’s te zoeken. De update brengt ook een aantal handige filters met zich mee, die het je nog gemakkelijker moeten maken de video’s te vinden waar je naar op zoek bent.

YouTube


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Trienna

Trienna
24 december 2018 om 20:47

Sinds drie dagen dus blijkbaar na de laatste update, kan ik niet meer chatten op live stream, zowel op laptop als op telefoon. Mijn berichten worden ‘vastgehouden’ en ik zie ze later na de live stream maar wat heeft dat voor nut??? Hoe kan dit worden opgelost? Heb meerdere berichten gestuurd op YouTube enz maar geen reactie.

Inloggen
kyra

kyra
30 juni 2020 om 21:04

wellant montfoort laat je horen

Inloggen