Xiaomi werkt mogelijk aan een krachtige smartphone voor gaming

06 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-gaming-smartphone

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt de Chinese fabrikant Xiaomi aan een nieuwe, krachtige smartphone voor gaming. Dit zou niet de eerste gametelefoon zijn; zowel Nokia als Sony gingen de Chinese fabrikant al vooraf met hun eigen producten.

Xiaomi komt met smartphone voor games – gerucht

Zoals het er nu naar uitziet lijkt Xiaomi te werken aan een smartphone voor gaming. Het bedrijf heeft namelijk geïnvesteerd in Black Shark Technologies, een onlangs opgericht smartphonebedrijf dat werkt aan zo’n telefoon. De telefoon zou in elk geval worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon 845-processor en zal in verschillende configuraties beschikbaar zijn, namelijk 6 GB ram/128 GB rom, 8 GB ram/128 GB rom en 8 GB ram/256 GB rom. Verder zou Android 8.0 Oreo meteen aanwezig zijn, evenals Quick Charge 3.0.

Dit is overigens niet de eerste keer dat een reguliere smartphonefabrikant een smartphone voor gaming wil uitbrengen. Eén van de eerste bedrijven die dit probeerde, was het Finse Nokia, met de Nokia Ngage. Een tof idee dat al heel snel flopte, voornamelijk door het rare design en de manier waarop je moest bellen. Daarna deed Sony ook een duit in het zakje, met de Sony Xperia Play. Dit was al meer een normale telefoon, maar wel eentje die veel dikker was dan mensen op dat moment wilde. Ook dit project is nooit een succes geworden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)