Xiaomi teaset telefoon met een 48 megapixelcamera aan boord

06 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-48-megapixel-teaser

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een teaser uitgebracht voor een smartphone die beschikt over een 48 megapixelcamera. Verder heeft het bedrijf laten weten dat deze smartphone in januari moet gaan verschijnen.

Xiaomi-telefoon met 48 megapixelcamera

Lin Bin, de directeur van het Chinese bedrijf Xiaomi, heeft via Weibo (een Chinese variant van Twitter) een teaser de wereld in gebracht. De teaser is een foto van een smartphone met een camera die beschikt over een 48 megapixelsensor. Lin heeft verder geen details vrijgegeven over de aankomende smartphone, maar liet nog wel weten dat we dit apparaat in januari mogen verwachten. Als dat uiteindelijk gebeurt, dan is het de eerste smartphone die beschikt over zo veel megapixel — tenzij een andere fabrikant opeens nog een verrassing heeft.

Xiaomi zal dan ook een record gaan breken, die tot op heden in handen was van Nokia. De Finse fabrikant heeft een smartphone met een 41 megapixelcamera op de markt gebracht. Daar is zelfs Huawei met de Mate 20 Pro niet overheen gegaan. Het is vooralsnog onduidelijk om wat voor smartphone het gaat van de Chinese fabrikant. Het zou zomaar de Mi 9 kunnen zijn, bijvoorbeeld, maar ook een heel nieuw toestel. Met zo veel megapixel aan boord kun je straks foto’s maken met veel detail, ook wanneer besluit om in te zoomen.

Reacties (0)