Xiaomi Redmi Note 10-serie gepresenteerd: 108 megapixel en amoled

04 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Vandaag is de Xiaomi Redmi Note 10-serie officieel gepresenteerd. De serie lijkt een flinke upgrade gekregen te hebben.

De Xiaomi Redmi Note 10-serie bestaat uit vier nieuwe smartphones die ook in Nederland zullen verschijnen. Het toptoestel is de Redmi Note 10 Pro met een 120 Hz Amoled-scherm en een 108-megapixel camera. De reguliere Redmi Note 10 komt tevens met een amoled display. In het budgetsegment komen daar ook nog de Redmi Note 10S en de Redmi Note 10 5G bij.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Het toptoestel van de nieuwe serie is de Redmi Note 10 Pro. Het toestel heeft een 6,67″ 120Hz AMOLED DotDisplay en draait op de Qualcomm Snapdragon 732G met 6 GB of 8 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslaggeheugen. Dual speakers zijn ook aanwezig. Het toestel heeft een batterij van 5.020 mAh en ondersteunt 33W snelladen. De vingerafdruksensor vinden we aan de zijkant en het toestel is straks verkrijgbaar in de kleuren Onyx Gray, Glacier Blue en Gradient Bronze.

Naast het amoled-scherm valt met name de 108-megapixel camera op. Deze hoofdcamera maakt gebruik van 9-in-1 binning-technologie en Dual native ISO. Dit moet zorgen dat je alle details kunt vastleggen en zorgt voor een hoger dynamisch bereik. Je kunt in raw-formaat foto’s maken, dus ook de fotobewerkingsmogelijkheden zijn groot. Ook is er een ultragroothoeklens (acht megapixel), tele-macrocamera (vijf megapixel) en dieptesensor (twee megapixel) aanwezig. Het toestel draait op Android 11 met de MIUI 12-softwareschil.

Advertentie

Xiaomi Redmi Note 10

Een slagje kleiner is de Redmi Note 10 met een AMOLED DotDisplay van 6,43-inch. Het toestel beschikt tevens over dual speakers. Ook hier vinden we de vingerafdruksensor aan de zijkant en wordt 33W-snelladen ondersteund. Dit toestel draait op de Qualcomm Snapdragon 678-processor. Foto’s maken kan met de vier camera’s achterop. Een hoofdcamera van 48 megapixel, acht megapixel groothoekcamera, een macro-camera van twee megapixel en een dieptesensor met twee megapixel.

Redmi Note 10S en Redmi Note 10 5G

Over deze toestellen is officieel nog niet veel bekend. Xiaomi mikt op het middensegment met de 10S en de Note 10 5G moet 5g-ondersteuning betaalbaar maken voor iedereen.

Upgradebeleid

Het upgradebeleid van Xiaomi laat soms nog te wensen over. De fabrikant belooft bij deze toestellen in ieder geval twee grote Android updates en vier MIUI updates. De security updates zullen hierin verwerkt zijn. Er zijn voorgeinstalleerde apps en advertenties aanwezig, maar deze kun je handmatig verwijderen en/of uitschakelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Redmi Note 10 Pro en de Redmi Note 10 zijn beschikbaar vanaf 31 maart. De Redmi Note 10S en de Redmi Note 10 5G liggen eind mei in de winkels. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar afgaande op de vorige generatie zullen deze toestellen wederom veel waar voor het geld bieden.

Update:

De Note 10 Pro krijgt een adviesprijs van 279 euro voor 6 GB en 64 GB. De versie met 6 GB en 128 GB gaat 299 euro kosten.

Lees meer over Xiaomi.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)