Xiaomi presenteert Xiaomi Mi 8, Mi 8 Explorer Edition en Mi 8 SE

31 mei 2018 2 Minuten 0 Reacties
Xiaomi Mi 8

Tijdens een presentatie heeft Xiaomi een nieuw vlaggenschip aangekondigd. De Chinese fabrikant slaat de naam Mi 7 over en komt direct met de Xiaomi Mi 8. Ook is er een speciale uitvoering bekendgemaakt in de vorm van de transparante Mi 8 Explorer Edition en een goedkopere en minder krachtige versie in de vorm van de Mi 8 SE.

Xiaomi Mi 8

De Xiaomi Mi 8 krijgt een 6.21-inch AMOLED-scherm van Samsung in een beeldverhouding van 18.7:9. Het toestel krijgt tevens een notch (scherminkeping) aan de bovenkant, waarmee het ruimte overlaat voor de camera met twintig megapixel. De smartphone is het eerste toestel van de Chinese fabrikant die een notch krijgt. De smartphone heeft een aluminium behuizing met een glazen paneel aan de achterzijde, waar tevens twee camera’s van twaalf megapixel te vinden zijn. Voor de liefhebber: Volgens Xiaomi scoorde het toestel een 105 in de ranglijst van DxOMark. De camera’s krijgen tevens hulp van kunstmatige intelligentie om scenes te identificeren en de beste instellingen toe te passen.

Aan de binnenkant vinden we de snelle Snapdragon 845-processor met 6 GB werkgeheugen. Gebruikers hebben de keuze uit modellen met 64, 128 of 256 GB opslaggeheugen. Dual-frequency gps zou ervoor moeten zorgen dat de locatie veel nauwkeuriger moet worden weergegeven.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

De Xiaomi Mi 8 Explorer Edition is een speciale editie met een transparante achterkant, een vingerafdruksensor onder het scherm en Face Unlock dat gebruikmaakt van 3d-technologie, net zoals op de iPhone X. Volgens Xiaomi is dit het eerste Android-toestel dat gebruikmaakt van deze technologie. De 3d-infraroodcamera wordt ook gebruikt voor een Animoji-achtige kloon. De Mi 8 Explorer Edition krijgt daarnaast 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen.

Xiaomi Mi 8 SE

De Xiaomi Mi 8 is een goedkopere en minder krachtige versie van de gewone Mi 8. Het toestel heeft een 5.88-inch AMOLED-scherm met de Snapdragon 710. Deze chip werd vorige week geïntroduceerd.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijzen in euro’s zijn nog niet bevestigd, maar de Xiaomi Mi 8 start op 2699 yuan, dat omgerekend 359 euro is voor het model met 64 GB opslaggeheugen. Het toestel met 128 GB zou 2999 yuan (399 euro) gaan kosten en het model met 256 GB zou een prijskaartje van 3299 yuan (439 euro) krijgen. De Xiaomi Mi 8 zou op 5 juni in China verkrijgbaar zijn. Een datum voor de Europese markt is nog niet bekend.

De Mi 8 Explorer Edition zou op een latere datum verkrijgbaar moeten zijn voor een bedrag van 3699 yuan, dat is omgerekend 493 euro. Tot slot de Xiaomi Mi 8 SE. Deze moet op 8 juni in de winkels liggen voor ongeveer 1999 yuan (266 euro).


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)