Xiaomi presenteert Mi 8 Pro met vingerafdruksensor onder het scherm

19 september 2018 2 Minuten 0 Reacties
Mi 8 Pro

Xiaomi heeft vandaag de Mi 8 Pro en de Mi 8 Lite gepresenteerd. De Mi 8 Pro krijgt een vingerafdruksensor achter het scherm en lijkt wellicht de internationale versie van de Explorer Edition te worden.

Xiaomi heeft twee nieuwe toestellen aangekondigd in de Mi 8-serie. Het gaat om de Mi 8 Pro en de Mi 8 Lite. In China komen de nieuwe toestellen onder de naam Mi 8 Screen Fingerprint en Mi 8 Youth Edition op de markt. Eind mei presenteerde de Chinese fabrikant al de reguliere Mi 8, de Mi 8 Explorer en de Mi 8 SE.

Xiaomi Mi 8 Pro

Het interessantste model van de twee is de Xiaomi Mi 8 Pro. Dit model krijgt een vingerafdruksensor onder het scherm. Het toestel heeft een Snapdragon 845-processor, 6 GB of 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Het 6.21″-scherm heeft een resolutie van 2.248 bij 1.080 pixels. De Xiaomi Mi 8 Pro krijgt een dubbele camera aan de achterzijde van beide twaalf megapixel en een enkele camera van twintig megapixel aan de voorkant. Naast de vingerafdruksensor onder het display kun je het toestel ook ontgrendelen met je gezicht middels Face Unlock. Het toestel lijkt qua uiterlijk op de iPhone X, maar komt met een veel lager prijskaartje. De Mi 8 Pro met 6 GB/128GB komt 21 september op de markt voor omgerekend 400 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren Meteoriet Zwart, Twilight Gold en Transparant.

Mi 8 Pro vs. Mi 8 Explorer Edition

De reguliere Mi 8 is inmiddels verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Over de eerder aangekondigde Explorer Edition voor Europa is nog altijd niets bekend. Dat toestel is nooit buiten de Chinese markt verschenen. De overeenkomsten met de Mi 8 Pro zijn echter overduidelijk. Ook dit model komt met een (optionele) transparante achterkant. Face Unlock en de vingerafdruksensor onder het scherm. Alhoewel Xiaomi niets bekend heeft gemaakt over een Europese uitgave, lijkt het erop dat de Explorer Edition hier straks als de Mi 8 Pro op de markt gebracht gaat worden. De informatie komt allemaal van de Chinese website van Xiaomi (met hulp van Google Translate), want op de Engelse website zijn de nieuwe smartphones nog niet verschenen. Of de Mi 8 Pro inderdaad hetzelfde toestel is als de Explorer Edition, maar dan ook voor de Westerse markt, zal nog moeten blijken.

Advertentie

Xiaomi Mi 8 Lite

De andere nieuwkomer is de Xiaomi Mi 8 Lite. Dit toestel is een goedkopere en minder krachtige versie van de gewone Mi 8. Het toestel krijgt een display van 6.26-inch en een Snapdragon 660-processor en komt in drie versies op de markt met respectievelijk 4 GB/64 GB, 4 GB/128 GB en 6 GB/128 GB. De phablet krijgt een dubbele camera aan de achterzijde met twaalf en vijf megapixel en een frontcamera van 24 megapixel. Aan de achterkant is een vingerafdruksensor aanwezig. Het toestel krijgt een batterij van 3.350 mAh en kost omgerekend 174 euro voor de goedkoopste versie. Op de website van Xiaomi staat dit toestel enkel met de kleur Diep Grijs. Over eventuele andere kleuren is niets bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)