Xiaomi onthult officieel de Xiaomi Mi Mix 2S

27 maart 2018 2 Minuten 0 Reacties
xiaomi-mi-mix-2s

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft dinsdag eindelijk de Xiaomi Mi Mix 2S onthuld. Vooraf werd er veel informatie over de smartphone gelekt, waardoor er weinig verrassingen bestaan. De Mi Mix 2S beschikt over zeer dunne schermranden en een keramische body.

Dit is de Xiaomi Mi Mix 2S

Xiaomi heeft officieel de Xiaomi Mi Mix 2S onthuld tijdens een evenement in China. In tegenstelling tot wat veel gelekte afbeeldingen je deden geloven beschikt de 2S niet over een inkeping aan de bovenkant van het scherm. Op de achterkant zit een dubbel camerasysteem, vergelijkbaar met de iPhone X. Die vergelijking maakte Xiaomi ook zelf op het podium. Functies als slow motion, super slow motion en de portretmodus zijn allemaal aanwezig. Deze functies kwamen eerder al naar buiten via diverse geruchtenmolens.

In het dubbele camerasysteem zitten twee camera’s van twaalf megapixel. Een camera beschikt over een groothoeklens, terwijl de andere beschikt over een telelens. Ook is er een optische beeldstabilisator aanwezig, evenals dual-pixel autofocus en ruisreductie. Volgens de fabrikant behaalt de Xiaomi Mi Mix 2S de hoogste score van cameratesters DxOMark, namelijk 101. Op moment van schrijven moeten de resultaten van deze test nog openbaar worden gemaakt — die details worden dus op een later moment bekendgemaakt.

Onder de motorkap zit de Qualcomm Snapdragon 845-processor, geklokt op 2,8 GHz, vergezeld door de Adreno 630-gpu (voor de grafische pracht). Er zijn verschillende configuraties beschikbaar, namelijk versies met 6 of 8 GB aan werkgeheugen en 64 of 256 GB aan interne opslagruimte. Daarnaast is er een nfc-chip aanwezig, waarmee je bijvoorbeeld betalingen kunt verrichten bij moderne pin-terminals. Verder ondersteunt de Xiaomi Mi Mix 2S draadloos opladen van Qi, als eerste smartphone van deze Chinese fabrikant.

Ook is meteen de tijd genomen de pad voor het draadloos opladen uit de doeken te doen. Deze accessoire heeft een prijskaartje van 15 dollar. Door de prijs relatief laag te houden, hoopt het bedrijf dat meer mensen overstappen op draadloos opladen, zodat de technologie voor veel meer mensen bereikbaar wordt. De startprijs van de Xiaomi Mi Mix 2S ligt op 572 dollar (458 euro). Maar wanneer je de allerbeste versie van deze smartphone wil kopen, inclusief de draadloze oplader, dan ben je 639 dollar kwijt. Dat is omgerekend 512 euro.

Reacties (0)