Xiaomi kondigt Android 11 voor Mi 10 en Mi 10 Pro aan

09 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
miui 12

Naast Oppo eerder vandaag komt ook Xiaomi met de aankondiging voor Android 11. De nieuwste versie van het besturingssysteem dat is gebaseerd op Android 11 krijgt de naam MIUI 12.

MIUI 12 op basis van Android 11 zal als eerste naar de recentste toptoestellen van Xiaomi komen, namelijk de Mi 10 en de Mi 10 Pro. De gisteren aangekondigde functies van Android 11 komen naar MIUI 12, maar Xiaomi brengt ook enkele eigen slimme functies naar het besturingssysteem toe.

Zo moeten technische innovaties op systeemniveau zorgen voor een soepele gebruikersinterface op basis van meeslepende animaties en visualisaties. Ook andere wijzigingen zullen worden doorgevoerd. Android 11 komt daarnaast met nieuwe opties voor het beheren van gesprekken vanuit het meldingenpaneel. Hiermee kun je direct vanuit een dropdown-menu reageren op berichten. Bubbles helpen straks gebruikers om beter te multitasken en tevens krijg je nieuwe knoppen voor al je smarthome-apparaten.

Releasedatum nog onbekend

De Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro zijn straks de eerste toestellen waar MIUI 12 voor uitgebracht worden. Alhoewel Xiaomi lijkt te zeggen dat gebruikers vandaag alvast aan de slag kunnen (zie afbeelding) is dit niet het geval. Wanneer MIUI 12 precies gelanceerd wordt is op dit moment nog niet bekend. Naast de Mi 10 en Mi 10 Pro komt MIUI 12 ook naar andere toestellen van de Chinese fabrikant.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)