Xiaomi komt met opvouwbare Mi Mix Fold: openvouwen als een boek

30 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
Mi Mix Fold

Xiaomi heeft een nieuwe opvouwbare smartphone gepresenteerd. De Xiaomi Mi Mix Fold vouw je open als een boek en komt met een unieke vloeibare lens.

Alhoewel opvouwbare smartphones bij het grote publiek nog niet echt aan lijken te slaan, blijven fabrikanten werken aan nieuwe modellen met een opvouwbaar display. Eerder was het de beurt aan Samsung en Huawei. Dit keer is het de beurt aan Xiaomi met de Mi Mix Fold.

Dichtgeklapt lijkt het toestel op een normale smartphone met een oled-scherm van 6,52-inch en een 90Hz refresh rate. Je vouwt dit model echter open als een boek, waarna er een vierkante tablet tevoorschijn komt. Binnenin vinden we een groter oled-paneel van 8,01-inch met een resolutie van 2.480 bij 1.860 pixels. Volgens Xiaomi kun je dit toestel zeker 200.000 keer open- en dichtvouwen zonder problemen. De opvouwbare smartphone komt met vier speakers die zijn getuned door Harman Kardon.

Qua hardware lijkt de Mi Mix Fold dik in orde. Het toestel komt met een Qualcomm Snapdragon 888, 12 GB of 16 GB werkgeheugen en 256 GB of 512 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 5.020 mAh en je kunt dit toestel zeer snel opladen met 67W Fast Charging. Dit komt neer op volledig opladen in 37 minuten.

Advertentie

Ook fotografie is belangrijk op dit toestel. Zo is er een hoofdcamera van 108-megapixel en een 13-megapixel groothoekcamera. Daarnaast is er een telemacrocamera met een vloeibare lens. Hoe het precies werkt is onduidelijk, maar door de vloeistof in de lens te wijzigen kan de camera zich beter scherpstellen en zo onderwerpen heel dichtbij brengen. De lens is daardoor zowel geschikt voor macrofotografie op de korte afstand (3 centimeter) en als telelens op grote afstand (optische zoom 3x en hybride zoom 30x).

Prijs en beschikbaarheid

Het grote nadeel van opvouwbare smartphones is de prijs. Ook de Xiaomi Mi Mix Fold komt met een stevig prijskaartje van omgerekend net geen 1300 euro. En nog een nadeel, voorlopig komt de opvouwbare smartphone alleen in China uit.

Bron Xiaomi Via The Verge


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)