Windows 8 update: App demo en touch verbeteringen

18 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
windows-8-metro-apps

Deze week heeft Microsoft de eerste versie van Windows 8 uitvoerig getoond en dagelijks komen er nog nieuwtjes over het nieuwe besturingssysteem naar buiten. Windows 8 is het eerste besturingssysteem van Microsoft dat compleet geoptimaliseerd is voor touchscreens en hiervoor is een goede reactie van het scherm natuurlijk zeer belangrijk. Vorige versies van Windows hadden te kleine user interface elementen voor een optimale touch bediening.

Windows 8 heeft hier een oplossing voor met een concept dat “fuzzy hit targeting” heet. In principe houdt dit in dat het systeem niet een paar pixels in de gaten houdt voor een tap beweging van de vingers maar een groot gebied met pixels. Zo hoef je niet precies op de juiste plek te tikken om een functie uit te laten voeren. Natuurlijk is dit niet nieuw in de touchwereld, maar het is goed om te zien dat Microsoft dit in ieder geval ook verbeterd heeft ten opzichte van Windows 7 om frustraties tijdens de bediening te voorkomen.

En wat bedien je zoal binnen een OS? Applicaties natuurlijk. In onderstaande video licht Microsoft een aantal applicaties uit die momenteel nog niet te gebruiken zijn in Windows 8. Zo zien we de Mail, Calendar, People, Messaging en Photos applicaties voorbij komen, inclusief volledige integratie van Facebook en Flickr.

Advertentie

Alleen met standaard applicaties redt Windows 8 het natuurlijk niet. Hiervoor is een sterke basis van ontwikkelaars nodig die allerlei applicaties voor het besturingssysteem ontwikkelen. Deze applicaties worden geplaatst in een eigen Windows 8 App Store, exact zoals we kennen van de Android Market en de Apple App Store. Toch neigt Microsoft meer naar het business model van Apple aangezien het bedrijf 30 procent van de opbrengsten van elke verkochte applicatie zal vragen. Dit geldt overigens alleen voor applicaties die speciaal ontwikkeld zijn voor de Metro interface en niet voor de traditionele Windows desktop interface.

Benieuwd naar Windows 8? Lees het artikel terug over de eerste ervaringen met Windows 8 of bekijk onze video’s waarin we zelf ervaren hoe Windows 8 functioneert en wat de mogelijkheden zijn.

Bronnen: Netbooknews, Slashgear, BGR

Reacties (0)