Windows 8 tablets met AMD processor gaan maximaal 899 dollar kosten

12 oktober 2012 1 Minuut 0 Reacties
AMD

Eerder deze week onthulde chipfabrikant AMD haar nieuwe Z-60 'Hondo' processor die speciaal voor Windows 8 tablets ontwikkeld is. Deze chip moet onder meer voor verbeterde grafische prestaties zorgen, minder energieverbruiken en voor een lage(re) prijs in de markt gezet worden. Inmiddels is er meer bekend over de prijs en beschikbaarheid van de eerste AMD Windows 8 tablets.

Beschikbaarheid

Volgens bronnen bij diverse hardware fabrikanten wordt er momenteel met name gefocust op ARM/Android en Intel/Windows 8 combinatie en daardoor zal het even duren voordat fabrikanten met AMD chips aan de slag gaan. De eerste golf aan tablets die eind oktober verschijnt zal dan ook gebruikmaken van een Intel of ARM processor. De eerste tablets met een AMD chip worden op zijn vroegst ergens in november verwacht.

Prijzen

Toch betekent dit niet direct dat AMD het lastig zal krijgen in de markt. AMD’s director of Global Product Marketing John Taylor gaf onlangs aan dat een tablet met een Hondo chip niet meer dan 899 dollar zou moeten kosten. De prijsrange van 699 dollar tot 799 dollar lijkt het meest interessant aangezien deze tablets dan ook de concurrentie aan zouden kunnen gaan met Windows RT tablets die beschikken over een ARM processor. De tablets met een AMD processor zouden dan het volledige Windows 8 systeem als belangrijk voordeel hebben. Tablets met een Intel processor lijken momenteel in de prijsrange van 799 dollar tot 1.199 dollar te zitten.

Fujitsu Stylistic Q572

Hoewel AMD nog geen enkele aankondiging heeft gedaan wat betreft hardware partners zou de Fujitsu Stylistic Q572 een van de eerste tablets die beschikt over een AMD Z-60 chip kunnen zijn. Deze tablet is namelijk opgedoken in een video waarin de features en verbeteringen van de nieuwe Hondo chip getoond worden. De tablet is voorzien van een 10.1 inch display, een vervangbare batterij en Windows 8 als besturingssysteem.

Advertentie

De Fujitsu Stylistic Q572 verschijnt waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt. Een prijs is nog niet bekend.

Via: Notebookitalia

Reacties (0)