Windows 10 krijgt eerste grote update

12 november 2015 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-mobile-retina

Windows 10 is nog maar recent uitgebracht, maar Microsoft heeft alweer de eerste grote update klaar met veel kleine verbeteringen. De update is geschikt voor computers, laptops en zelfs de Xbox One.

Windows 10 is nog maar recent uitgebracht, maar Microsoft heeft alweer de eerste grote update uitgebracht. Met deze update worden er bugs gefixt en elementen van de UI aangepast die eerst waren gepland voor de release van Windows 10. De update is voor alle apparaten beschikbaar: laptops, tablets en zelfs de Xbox One.

Herfst update

In de zogenoemde “Fall Update” van Windows 10 zijn er vooral kleine zaken aangepast die bij elkaar voor een verbeterde gebruikerservaring moet zorgen. Zo is de menubalk anders gekleurd zodat deze meer in lijn valt met de voor Windows 10 specifieke universele apps. Ook is er Skype integratie toegevoegd in de Berichten- en Skype Video’s app.  Voor het gebruik van Skype hoef je dan niet meer de volledige versie te downloaden. Beide apps zijn verkrijgbaar in de Windows Store.

Advertentie

Ook is het mogelijk om op het externe geheugen apps te installeren, dit is vooral handig bij tablets die gebruik maken van een sd-kaart. Daarnaast kan je in de speciale tabletmodus van Windows 10 makkelijker apps sluiten door naar beneden te swipen.

Ook de nieuwe browser van Microsoft, Edge, is niet vergeten. Edge kan nu favorieten, instellingen en de later-lezen lijst synchroniseren met andere Windows 10 apparaten. Daarnaast zijn open tabbladen snel in te zien via een preview. Bovendien is ook de persoonlijke spraakassistent Cortana verbeterd. Deze is nu in staat om geschreven aantekeningen te herkennen die in de Cortana Notebook staan.

Beschikbaarheid

De update wordt per direct uitgerold via Windows Update. Gebruikers die nog gebruik maken van Windows 7 of 8.1 krijgen met een upgrade naar Windows 10 ook meteen deze Fall Update.

Wil je meer weten over Windows 10, check dan vooral ons uitgebreide achtergrondartikel zodat je helemaal up-to-date bent met alle mogelijkheden van dit universele besturingssysteem.

Reacties (0)