Wiko komt met breedbeeld-phablets View, View XL en View Prime

02 september 2017 2 Minuten 0 Reacties
Wiko View a

Het Franse bedrijf Wiko, dat budgettelefoons maakt, heeft op IFA 2017 drie nieuwe phablets laten zien. De View,  de View XL en de View Prime. De toestellen kosten tussen 179 en 269 euro en hebben enkele bijzondere features, waaronder een mogelijkheid om met een resolutie van 52 megapixel foto's te maken.

Breedbeeldscherm

De drie telefoons vallen allereerst op vanwege hun schermformaat. De schermen hebben een beeldverhouding van 18:9. Deze breedbeeldverhouding laat de gebruiker films, games en foto’s beter zien, vindt de fabrikant. Ook is het mogelijk de grote phabletschermen softwarematig in tweeën te delen, zodat er twee taken naast elkaar uitgevoerd kunnen worden.

Fotograaf

De View en de View XL zijn bedoeld voor de fotograaf die zijn echte fototoestel thuis wil laten. De selfiecamera van beide toestellen biedt een resolutie van 16 megapixel, de hoofdcamera aan de achterkant 13 megapixel. Met een technologie die Wiko Super Pixel noemt, wordt de resolutie softwarematig vergroot tot 52 megapixel, en kunnen details haarscherp worden vastgelegd.

De camera’s bieden verder allerlei mogelijkheden, zoals een auto scene-detectie, die de instellingen voor elke situatie automatisch goed zet. Met de functies pro mode en HDR kunnen foto’s gemaakt worden van professionele kwaliteit, meldt Wiko. Live Artistic Blur laat de gebruiker de achtergrond vervagen zodat het onderwerp op de voorgrond wordt benadrukt.

Advertentie

Stabiele video

De videobeelden worden geholpen door ingebouwde videostabilisatie, waarbij schokkerige en bewogen beelden niet meer voorkomen, zegt Wiko.

De View heeft een scherm van 5,7-inch en de View XL heeft een 5,99-inch scherm. De toestellen lopen op een ongenoemde, maar vast niet al te snelle quadcore Qualcomm-processor die wordt geholpen door 3GB ram. Het opslaggeheugen meet 32GB en de telefoons komen in vier kleuren naar de markt. De adviesprijs voor de kleinste is 179 euro, voor de grotere XL-variant 199 euro. Vanaf deze maand verschijnen ze in Nederlandse winkels.

Twee selfiecamera’s

De View Prime is de duurste van de drie: 269 euro. Deze telefoon valt op door twee selfiecamera’s, met resoluties van 20 en 8 megepixel. Foto’s van jezelf maken wordt zo een klusje waarbij erg veel mogelijkheden kunnen worden benut. Groepsselfies worden door de camera’s automatisch herkend en dan komt de 120 graden groothoeklens van de 8-megapixelcamera van pas. Er is voorzien in een ‘zachte’ flitser aan de voorkant van het toestel, zodat iedereen goed op de foto komt.

De achtercamera heeft een resolutie van 16 megapixel met een sensor die ook in halfduistere omstandigheden goede foto’s kan maken, meldt Wiko. Het f/2.0 diafragma en de 5P-lenzen helpen daarbij, en ook de software biedt tal van instellingen om de foto’s zowel tijdens het schieten als achteraf te verbeteren.

Automatisch volgen

Ook de View Prime heef videostabilisatie maar ook Live Auto Zoom, waarmee een gekozen onderwerp automatisch wordt gevolgd.

De View Prime heeft ook een ongenoemde Qualcomm-processor met vier kernen, die gezien de prijs van het toestel niet al te snel zal zijn. Hij wordt wel geholpen met 4GB ram, 64GB opslaggeheugen is er voor apps, foto’s, video’s en games.

Reacties (0)