WhatsApp Web werkt nu ook met Microsoft Edge

05 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-web-edge

WhatsApp Web, de webapplicatie van de populaire berichtendienst WhatsApp, werkt vanaf nu ook met de nieuwe browser van Microsoft, Microsoft Edge. Voorheen werkte de dienst met de vier grootste browsers van dit moment.

WhatsApp Web en Microsoft Edge

Mocht je veel van WhatsApp gebruikmaken en blij waren met het nieuws dat je voortaan ook verder kon chatten op je computer (in plaats van je smartphone, phablet of tablet), maar weer teleurgesteld zijn dat Microsoft Edge niet werd ondersteund, dan hebben we goed nieuws: de nieuwe browser van Microsoft wordt nu namelijk wél ondersteund door WhatsAp Web. Voorheen werkte de webversie alleen in de browsers Chrome, Safari, Opera en Firefox. Zelfs Internet Explorer, de oude browser van Microsoft, wordt niet ondersteund.

Dit nieuws is in eerste instantie naar buiten gekomen via het forum Reddit, waar enkele gebruikers ineens de verandering hadden opgemerkt. Om gebruik te kunnen maken van Web binnen Microsoft Edge, ga je naar de WhatsApp-app op je smart device. Daar druk je op het menuknopje en vervolgens tap je op WhatsApp Web. Wanneer je dan de stappen op jet scherm van je mobiele apparaat volgt, wijst de rest zichzelf: je moet een QR-code binnen een vakje plaatsen om te bevestigen dat jij het bent. Dat is eigenlijk alles dat je hoeft te doen.

Reacties (0)