WhatsApp op iOS ondersteunt nu Face ID en Touch ID

04 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp

De populaire chatapplicatie WhatsApp biedt voortaan ondersteuning aan voor zowel Face ID als Touch ID op het iOS-besturingssysteem. Het is niet mogelijk specifieke chats te beveiligen, maar al je gesprekken kunnen nu wel van een extra laag beveiliging worden voorzien.

WhatsApp ondersteunt Face ID en Touch ID

WhatsApp heeft bekendgemaakt dat de iOS-versie van de populaire chatapplicatie voortaan ook ondersteuning aanbiedt voor Face ID en Touch ID. Je hebt hiervoor versie 2.19.20 nodig die je nu uit de App Store kunt halen. Vervolgens vind je de optie onder Instellen > Account > Privacy, waar je de schermbeveiliging kunt inschakelen. Wanneer je de optie inschakelt, dan kun je nog wel de berichten in je notificaties lezen (mits je dat hebt ingesteld) en beantwoorden, maar de app openen kan dan alleen met Face ID of Touch ID.

Het is voor nu niet bekend of de update voor de iOS-versie van WhatsApp meer functies heeft toegevoegd, aangezien de changelog verder geen melding maakt van andere mogelijkheden of aanpassingen. Voor veel gebruikers zullen deze twee toevoegingen op het gebied van beveiliging echter voldoende zijn. Ondertussen overweegt Facebook om deze chatapplicatie samen te voegen met Facebook Messenger en de chats van Instagram, zodat er een veiligere chatomgeving kan ontstaan. Deze verandering zou in 2020 worden doorgevoerd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)