WhatsApp op Android krijgt snel picture-in-picture-modus voor video’s

06 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp

Zoals het er nu naar uitziet krijgt de Android-versie van WhatsApp binnenkort een picture-in-picture-modus voor het bekijken van video's. Daardoor is het mogelijk video's van bijvoorbeeld YouTube of Instagram te bekijken terwijl je wat anders aan het doen bent.

WhatsApp en picture-in-picture

Eerder dit jaar werd de iOS-versie van de populaire berichtendienst WhatsApp voorzien van een picture-in-picture-modus. Daardoor is het voor iOS-gebruikers mogelijk video’s in een apart venster te bekijken, video’s van bijvoorbeeld YouTube, Instagram of Facebook. terwijl ze op de achtergrond verder kunnen gaan waar ze mee bezig waren. Zo kun je doorgaan met de chat waarin je de link hebt ontvangen, maar is het ook mogelijk de app af te sluiten en wat anders te openen, terwijl de video gewoon door blijft spelen op de voorgrond.

Android-gebruikers hebben helaas nog geen toegang tot deze functie. Maar zoals het er nu naar uitziet kan daar binnenkort verandering in komen, aangezien er sporen zijn gevonden van picture-in-picture in de Android-app, zo ontdekt WABeta Info. Wanneer de functie zal verschijnen in een nieuwe update is vooralsnog onduidelijk, maar duidelijk is dat er aan gewerkt wordt. De sporen zijn gevonden in de bèta-versie van de WhatsApp-applicatie en het team achter de app heeft er zelf op moment van schrijven nog niets over losgelaten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)